УКР РУС

Ювентус у першому матчі Пірло розгромно переміг Сампдорію – розкішний гол дебютанта і "більярд" від Роналду

20 вересня 2020 Читать на русском

У рамках 1-го туру Серії А відбулось кілька матчів. Рахунок та звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2020/21, 1-й тур

Ювентус – Сампдорія – 3:0

Голи: Кулусевскі, 13, Бонуччі, 79, Роналду, 88

Парма – Наполі – 0:2

Голи: Мертенс, 63, Інсіньє, 77

Дженоа – Кротоне – 4:1

Голи: Дестро, 6, Пандев, 9, Дзаппакоста, 34, П'яца, 75 – Рів'єр, 28

Сассуоло – Кальярі – 1:1

Голи: Бурабія, 87 – Сімеоне, 77

Сампдорія завітала до Турина на поєдинок із Ювентусом. Господарі відкрили рахунок вже на 13-й хвилині. Це Кулусевскі підхопив м'яч у штрафному майданчику та закрутив під ліву стійку. На 24-й Роналду міг збільшити перевагу. Він увірвався у карний майданчик та пробив з близької відстані, але його удар влучив у поперечину.

У другому таймі небезпечних моментів не було аж до 79-ї хвилини, коли Бонуччі, після подачі з кутового, на добиванні зумів внести шкіряного у сітку. На 85-й туринці розіграли непогану комбінацію біля воріт суперника, але незважаючи на чисельну перевагу у штрафному майданчику голкіперу вдалось врятувати ворота. Роналду увесь матч намагався забити і на 88-й йому це таки вдалось. Він отримав комфортну передачу у карний від Ремзі і пробив точнісінько під ліву стійку. Перемога.

Наполі зустрічався Парми. Перша половина поєдинку була дуже нудною – команди завдали лише по одному удару, і тільки "хрестоносці" зуміли влучити у площину воріт. Жодного небезпечного момента глядачі не побачили.

У другому таймі ситуація змінилась – на полі з'явився Віктор Осімхен, який явно підсилив лінію атаки неаполітанців. На 63-й хвилині Дріс Мертенс підхопив м'яч у штрафному майданчику і миттєво вистрілив у правий нижній кут – 0:1. Трохи згодом, на 77-й, Лоренцо Інсіньє на добиванні у карному майданчику закріпив перевагу. Після цього інтрига у матчі була втрачена і фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу Наполі – 0:2.

Дженоа починав чемпіонат домашнім матчем проти Кротоне, який тільки-но повернувся до Серії А. Новачка зустріли жорстко: вже на 6-й хвилині Дестро у дотик замкнув простріл Гільйоне, а ще за три хвилини Пандєв ефектним черпачком завершив вихід віч-на-віч з голкіпером – 2:0. Гості спробували повернутися у гру на 28-й хвилині зусиллями Рів'єра, якому вдалося прошити воротаря після передачі з правого флангу на ближню стійку, однак через шість хвилин Дзаппакоста потужним пострілом з-за меж штрафного поцілив у лівий кут – 3:1.

У другому таймі Дженоа намагався добити Кротоне, однак гості "трималися" довго. Втім, після виходу П'яци на заміну генуезці таки забили четвертий гол – хорватський новачок відкрився під передачу Гільйоне на правий край карного майданчика, після чого пробив точно у дальній нижній кут. 4:1. Це був останній гол у зустрічі.

Сассуоло в рідних стінах приймав Кальярі. В першому таймі господарі виглядали активніше, змарнувавши кілька хороших можливостей відкрити рахунок. Зокрема, вже на 4-й хвилині Беррарді вистрілив повз ліву стійку, на 12-й голкіпер острів'ян витягнув потужний удар Краньйо з центру штрафного, а на 31-й Хараслін з близької дистанції запустив м'яч поруч з каркасом. Була також підозра щодо гри рукою у Клавана, але пенальті так і не призначили.

Кальярі міг вийти уперед ще наприкінці першого тайму, але Сімеоне з мінімальної відстані пробив над поперечкою. По перерві ж гості забігали активніше, що, зрештою, вилилось у гол Сімеоне з подачі Жоао Педро на 77-й хвилині – 0:1. На 81-й Джованні забив ще один м'яч, однак його скасували через офсайд. Сассуоло ж не здавався: організувавши кілька атак, господарі заробили штрафний в метрах 25-ти воріт – а Бурабія прямим ударом з нього спрямував сферу в ліву дев'ятку. Це був останній гол у зустрічі. Нічия.

Супряга в Болонью: гендиректор італійців назвав умову для трансферу форварда Динамо