УКР РУС

Наполі сенсаційно поступився аутсайдеру, Інтер розгромив Дженоа: 30-й тур Серії А, матчі середи

4 квітня 2019 Читать на русском

У 30 турі чемпіонату Італії Наполі сенсаційно поступився аутсайдеру, Рома розійшлась миром з Фіорентиною, Інтер розгромив Дженоа. Рахунок та звіти про матчі читайте на сайті "Футбол 24".

Чемпіонат Італії, 2 коло, 30 тур

Емполі – Наполі – 2:1

Голи: Фаріас, 28, Ді Лоренцо, 53 – Зелінскі, 44

Дженоа – Інтер – 0:4

Голи: Гальярдіні, 15, Ікарді, 39 (п.), Перішич, 54, Гальярдіні, 81

Рома – Фіорентина – 2:2

Голи: Дзаньйоло, 14, Перотті, 57 – Песселья, 12, Жерсон, 51

СПАЛ – Лаціо – 1:0

Голи: Петанья, 89

Торіно – Сампдорія – 2:1

Голи: Белотті, 34, 45+1 – Габ’ядіні, 83

Фрозіноне – Парма – 3:2

Голи: Пінамонті, 13, Валцанія, 45+2, Чіофані, 90+13 (п.) – Барілла, 18, Чераволо

У матчі 30 туру Серії А Наполі завітав у гості до Емполі. "Сині", маючи в своєму активі лише 6 перемог, прагнули здобути такі важливі очки. І вже на 28-й хвилині почали втілювати бажане у життя: Дієго Фаріас зненацька пробив з-за меж штрафного майданчика і м’яч рекошетом від Зелінскі влетів у ворота. У кінці першого тайму винуватець голу реабілітувався: Пйотр потужним ударом під поперечину зрівняв рахунок. На 53-й хвилині Емполі, зусиллями Джованні Ді Лоренцо, який вистрибнув вище всіх захисників і замкнув подачу з кутового, вирвався вперед. Після цього матчу Емполі покидає зону вильоту і піднімається на 17 місце, набираючи 28 очок. Наполі залишається на другому місці з 63-ма очками.

В іншому матчі Дженоа приймав Інтер. Вже на 15-й хвилині Асамоа виконав простріл у штрафний майданчик і Роберто Гальярдіні замкнув його ударом низом по центру воріт. На 39-й хвилині Крістіан Ромеро отримав червону картку і Мауро Ікарді з пенальті подвоїв перевагу Інтера. У другому таймі Іван Перішич потроїв перевагу своєї команди, а Роберто Гальярдіні, оформивши дубль, встановив остаточний рахунок у матчі. Інтер набирає 56 очок і закріплюється на 3-му місці, Дженоа з 33-ма очками опускається на 11 місце.

У центральному матчі туру Фіорентина завітала до Риму. Саме римляни пропустили першими: Херман Песселья після подачі з кутового головою пробив повз воротаря. Та вже за дві хвилини Ніколо Дзаньйоло головою спрямував м’яч у сітку, рикошетом від стійки воріт і вирівняв рахунок. На 51-й хвилині Сантос Жерсон вбивчим ударом з-за меж штрафного майданчика виводить Фіорентину вперед, та вже за шість хвилин Рома зрівнює рахунок. Після цього матчу у Роми 48 очок і 8-ма сходинка, а у Фіорентини 39 очок і 10-та сходинка відповідно.

СПАЛ вистояв проти Лаціо і навіть зумів забити у кінці матчу. Андреа Петанья реалізував пенальті. Ця перемога дозволила СПАЛ піднятися на 15 місце і набрати 32 очки. Лаціо з 48 очками залишається на 6-му місці.

Сампдорія в гостях зустрічалась з Торіно. На 34-й хвилині Андреа Белотті високо вистрибнувши пробив головою в правий нижній кут воріт і вивів туринців вперед. У доданий арбітром час Белотті подвоїв рахунок, перегравши голкіпера ударом під поперечину. Наприкінці матчу Маноло Габ’ядіні скоротив відставання Сампдорії. Ця перемогла принесла Торіно 48 очок та 7-ме місце, натомість Сампдорія опустилась на 9-ту сходинку і має 45 очок.

Ще в одному матчі Фрозіноне приймав Парму. Вже на 13-й хвилині Лука Валцанія прострілив у штрафний майданчик і Андреа Пінамонті прострілив під ліву стійку воріт. Та вже на 18-й хвилині Парма зусиллями Антоніно Барілла відігралась. Однак на другій доданій хвилині першого тайму Лука Валцанія вразив ворота суперника у праву дев’ятку і зробив рахунок 2:1. На 58-й хвилині Парма заробила пенальті, який чітко реалізував Фабіо Чераволо. Гарячим виявилось закінчення матчу: на 13-тій доданій хвилині Фрозіноне заробив пенальті, який чітко реалізував Даніель Чіофані. Фрозіноне набирає 20 очок, але залишається на передостаньому місці, а Парма з 33-ма очками займає 13 сходинку.