УКР РУС

Наполі сенсаційно обіграв Ювентус та максимально закрутив інтригу в боротьбі за чемпіонський титул: огляд матчу

23 квітня 2018 Читать на русском

Гол Каліду Кулібалі на останній хвилині матчу приніс неаполітанцям надважливу перемогу у матчі 34-го туру Серії А та повернув команду Мауріціо Саррі в чемпіонську гонку. Огляд матчу читайте на сайті "Футбол 24".

У першій половині матчу команди продемонстрували досить рівну гру, проте територіальна перевага належала гостям. Юве грав в режимі “вичікування власного шансу”, а підопічні Саррі з перших хвилин увімкнули досить жорсткий високий пресинг, “зустрічаючи” суперників біля їх штрафного майданчика. Вже в дебюті гри “стара синьйора” втратила одного зі своїх вожаків – Джорджіо К’єлліні, який отримав пошкодження і на 11-ій хвилині покинув поле. Замість основного центрбека Юве на поле вийшов Ліхтштайнер, а Хьоведес перемістився з правої бровки у центр захисту господарів. Найкращий момент у першому таймі мав Ювентус: П’яніч пробивав зі штрафного, та після рикошету від Кальєхона м’яч влучив у стійку. Гості намагалися забити зусиллями Мертенса та Інсіньє, проте з ударом бельгійця без проблем впорався Буффон, а Лоренцо пробив повз ворота. Класний шанс мав Гамшик, але отримавши тонку передачу від Маріо Руя, не влучив у дальній кут. Під кінець тайму Наполі навіть забив, але Інсіньє перебував у явному офсайді в момент передачі від Жоржинью.

Пірло: Наполі обов'язково потрібно перемагати Ювентус

По перерві Массіміліано Аллегрі випустив Куадрадо замість Дибали, а Мауріціо Саррі по ходу другого тайму підсилив власну атаку виходами Міліка та Зелінскі. Ювентус, на відміну від перших 45 хвилин, вже не віддавав центр поля без бою. Моментів все одно було більше у неаполітанців, але усі вони були не дуже переконливими: після удару Гамшика м’яч влучив у сітку з зовнішньої сторони, а з ударами Кальєхона та Зелінскі впорався Буффон. В той момент, коли абсолютна більшість прихильників Серії А вже були впевнені в тому, що черговий топ-матч завершиться нульовою нічиєю, сталася несподіванка: Наполі заробив кутовий і на 90-й хвилині після подачі від Кальєхона Каліду Кулібалі ударом головою “розстріляв” Буффона та приніс Неаполю таку жадану перемогу. Завдяки цьому тріумфу, підопічні Саррі максимально загострюють інтригу в боротьбі за Скудетто, та скорочують відставання від Ювентуса до одного пункту.

Чому зірки і тренери Серії А проводять матчі 34 туру з червоною фарбою на обличчі – їхні чарівні дружини приєднались

Втрата К’єлліні зіграла вирішальну роль?

Ветеран Ювенуса та його основний центральний захисник Джорджіо К’єлліні вимушений був покинути поле через травму вже на початку гри. Хьоведес, який перемістився на позицію К’єлліні у центрі захисту, в цілому відіграв непоганий матч. Те ж саме можна було б сказати і про Бенатія, але у підсумку саме марокканський центрбек на 90-й хвилині дав можливість Кулібалі нанести вирішальний удар. Хтозна, можливо, якщо б К’єлліні був на полі у той момент, то саме він би грав проти Кулібалі персонально, особливо з огляду на габарити височенного сенегальського захисника.

Ювентус – Наполі: фанати команд зустрілись у вузькому провулку та здивували увесь світ

Інтрига в боротьбі за Скудетто загострюється

Мабуть, мало хто вже міг очікувати такої розв’язки в дуелі Ювентуса та Наполі, але за це ми й любимо футбол! Гол Каліду Кулібалі на останній хвилині матчу серйозно загострив інтригу в боротьбі за чемпіонський титул, і тепер підопічні Мауріціо Саррі відстають від все ще діючого чемпіона Італії лише на один пункт, а попереду ще 4 тури. Якщо порівнювати календар Ювентуса та Наполі, слід сказати, що в обох суперників попереду ще залишаються важкі виїзні матчі, але особливо це стосується “старої синьйори”, якій до кінця сезону ще доведеться в гостях зіграти з Інтером та Ромою. Що стосується Наполі, то підопічні Саррі поїдуть в гості до непоступливих Фіорентини та Сампдорії, але ці команди все ж не є топ-клубами. Отже, інтрига в Серії А не просто жива, а обіцяє жити до останніх турів. І це не може не тішити.

Цікаві факти:

– Наполі не знає поразок в останніх 30-ти виїзних матчах Серії А

– З останніх восьми виїзних матчів чемпіонату Наполі не пропустив в семи

– Наполі не програє в Серії А сім останніх матчів

– Каліду Кулібалі забив свій п'ятий м'яч у Серії А цього сезону

Ювентус – Наполі – 0:1 – відео голу та огляд матчу

Серія А. 34 тур

Ювентус – Наполі – 0:1

Голи: Кулібалі, 90

Ювентус: Буффон – Хьоведес, Бенатія, К'єлліні (Ліхтштайнер, 11), Асамоа – Хедіра, П'яніч, Матюйді – Дибала (Куадрадо, 45), Дуглас Коста (Манджукіч, 71), Ігуаїн

Запасні: Щенсни, Пінсольо, Ругані, Барцальї, Алекс Сандро, Бентанкур, Бернардескі,

Наполі: Рейна – Хюсай, Альбіоль, Кулібалі, Маріо Руй – Аллан (Рог, 80), Жоржінью, Гамшік (Зелінскі, 67) – Кальєхон, Мертенс (Мілік, 61), Інсіньє

Запасні: Рафаель, Сепе, Кірікеш, Маджо, Тонеллі, Міліч, Діавара, Унас, Машаш

Попередження: Бенатія, Асамоа, П'яніч – Альбіоль