УКР РУС

Наполі розгромив Торіно, Кротоне здолав Удінезе, Дженоа поступився Палермо

14 травня 2017 Читать на русском

У 36 турі Серії А легку перемогу здобув Наполі. Також по три бали набрали Болонья, Кальярі, Кротоне. Сампдорія та Кєво зіграли внічию.

Пескара, яка наступний сезон розпочне в Серії В (як і Палермо) гостювала у Болоньї. Господарі спокійно переграли "дельфінів" – 3:1. Незважаючи на тріумф, Болонья залишається на 15 місці.

Кальярі на рідній Сардинії регулярно засмучує воротарів суперника. Матч 36 туру не став виключенням. Задля збереження місця в еліті італійського футболу команді Мартушелло потрібно було долати острів’ян. Однак вже у першому таймі господарі громили опонентів – 3:0 (дубль бразильця Фаріаса). В другому таймі свіжий словенець Зайч, який забив красивий гол та віддав асист на Маккароне, ледве не врятував гостей. В наступних двох турах Емполі потрібно набирати життєво важливі очки.

Кротоне до початку матчу з Удінезе посідав 18 позицію. Аби втриматися в Серії А команді з півдня країни варто було перемагати в трьох заключних турах та сподіватися на невдачі Емполі та Дженоа. У першому таймі за господарів відзначився тезка знаменитого французького скульптура, себто Роден. Цей гол залишився єдиним в зустрічі. Отож, Кротоне має шанси залишитися в Серії А. В наступному турі Кротоне вирушить в гості до Ювентуса.

Сицилійське Палермо, хоч і вилетів з Серії А, вирішив дати бій Дженоа. Єдиний м’яч у власні ворота забив воротар "грифонів" та герой попереднього туру – Ламанна. Дженоа з 33 балами посідає 16 позицію.

У попередньому турі Сампдорія зазнала ганьби в матчі проти Лаціо – 3:7. Свого наступного суперника, К’єво, генуезці теж не перемогли. Команда Джампаоло знаходиться посередині таблиці (10 сходинка).

Наполі без проблем розгромив "биків", хоча до хвилини 60 точилася рівна боротьба. Після голу Інсіньє гравці Торіно розчинилися на полі. Наполі з 80 очками посідає друге місце. Рома відстає на 2 пункти. У 37 турі команда Саррі спробує здолати опір Фіорентини.

Чемпіонат Італії, 36 тур

Болонья – Пескара – 3:1

Голи: Дестро, 8, 90+2, Ді Франческо, 49 – Баебек, 24

Кальярі – Емполі – 3:2

Голи: Сау, 7, Фаріас, 7, 45 – Зайч, 79, Маккароне, 85

На 54 хвилині Пучареллі не реалізував пенальті (воротар)

Кротоне – Удінезе – 1:0

Гол: Роден, 18

Палермо – Дженоа – 1:0

Гол: Ламанна, 13, аг

Сампдорія – К’єво – 1:1

Голи: Квальярелла, 11 – Інглезе, 46

Торіно – Наполі – 0:5

Голи: Кальєхон, 7, 77, Інсіньє, 60, Мертенс, 72, Зелінскі, 78

Турнірна таблиця Серії А