УКР РУС

Рома в класному матчі перемогла Наполі: огляд матчу

3 березня 2018 Читать на русском

Рома виявилася сильнішою за Наполі в 27 турі Серії А. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

На старті зустрічі суперники обмінялися швидкими голами. Інсіньє відгукнувся на простріл Маріу Руя та вивів господарів вперед. Однак перевага Наполі протрималася зовсім не довго – через хвилину Ундер після рикошету від того ж Руя рахунок зрівняв. У середині тайму Рома провела зразкову атаку, яка завершилася подачею Флоренці з правого флангу та голом головою від Джеко.

Неаполітанці намагалися виправити ситуацію, але Аліссон знову зіграв на найвищому рівні. Рома витримала тиск Наполі, а на 73 хвилині реалізувала контратаку – Джеко обвідним ударом влучив у дальній кут. Ну а ще через деякий час Перотті скористався помилкою Руя та забив четвертий гол у ворота господарів. Фінальний рахунок красивим пострілом встановив Мертенс – 2:4.

Після цього успіху Рома з 53 очками піднялася на третє місце Серії А. Наполі з 69 балами залишився на вершині турнірної таблиці, але перервав свою переможну серію.

Наполі – Рома – 2:4 – відео голів та огляд матчу

Наполі не провалився, але Рома була кращою

Після запального старту у виконанні обох команд господарі взяли м'яч під свій контроль і поступово розхитували оборонні порядки Роми. Швидка динамічна гра у виконанні неаполітанців призводила до небезпечних моментів біля воріт гостей. Ключові паси головним чином роздавав Жоржінью, який під завісу першої третини матчу випереджав усіх гравців на 20 передач.

Голи Роми не змінювали плану Наполі – підопічні Мауріціо Саррі продовжували грати у "свій" футбол. Найчастіше останній дотик був за сьогоднішнім капітаном "адзуррі" Інсіньє. За весь матч Лоренцо завдав 10 ударів у площину воріт. Наполі зіграв на хорошому рівні, в іншому випадку така гра принесла б результат, але не сьогодні. Причиною стали індивідуальні помилки Маріу Руя та його партнерів по обороні, нереалізація гравців атаки, але найголовніше – чудова Рома.

Рома приємно вразила на фоні останніх матчів

Римляни давно не виглядали настільки добре. Поразки від Шахтаря та Мілана не дарма поставили під загрозу тренерський пост Ейсебіо Ді Франческо, адже команда перед тим пережила дуже невдалий період, а перемоги над аутсайдерами були здобуті за посередньої гри. Сьогодні ж "вовки" попереду діяли прекрасно. Швидкі атаки мали хорошу геометрію та логічне завершення.

Джеко шукав зустрічі з м'ячем по всьому фронту атаки та опускався за ним нижче, Флоренці встигав на правому фланзі і в захисті, і попереду, Наінгголан успішно забезпечував зв'язок між лініями. Що не змінюється вже тривалий час – це геніальність Аліссона. Як не хвали прагматичну гру Роми, цієї перемоги б не було без бразильського голкіпера, який здійснив 12 сейвів. Оборона римлян час від часу все одно виглядала вайлуватою поряд з Мертенсом, Інсіньє і Кальєхоном, однак Аліссон в ключових моментах підстрахував.

Гравець матчу – Едін Джеко

Боснієць відзначився двома голами, один з яких створив самотужки. Він дуже багато працював у цьому матчі, грав з натхненням, боровся до кінця в кожному епізоді. Останнім часом його діям бракує ефективності, але сьогодні Едіну Джеко вдавалося все.

Лаціо поступився Ювентусу перед матчем з Динамо: огляд матчу

Цікаві факти

– Наполі не програвав у Серії А, забивши першим, протягом 101 матчу. Востаннє таке трапилося в 2015 році проти Сассуоло (який тренував Ді Франческо).

– 50% пропущених у цьому сезоні Серії А голів Наполі отримав у свої ворота протягом перших 15 хвилин.

– Рома перервала 10-матчеву переможну серію Наполі в чемпіонаті.

– Наполі зазнав лише другої поразки в поточній першості.

Італія. Серія А, 27 тур

Наполі – Рома – 2:4

Голи: Інсіньє, 6, Мертенс, 90+2 – Ундер, 7, Джеко, 26, 73, Перотті, 79