УКР РУС

Наполі переміг Сампдорію, Рома мінімально подужала Дженоа та потрапила в груповий етап Ліги чемпіонів

28 травня 2017 Читать на русском

В 38 турі Серії А по три очки набрали Наполі та Рома. Римляни розпочнуть наступний сезон в груповому раунді Ліги чемпіонів; неаполітанці зіграють в кваліфікації найпрестижнішого клубного турніру.

Рома, аби потрапити в груповий етап Ліги чемпіонів, зобов’язана була долати Дженоа. Нагадаємо, що минулого чемпіонату "вовки" посіли підсумкове третє місце та поступилися в кваліфікації ЛЧ Порту. В дебюті матчу Пеллегрі вивів "грифонів" вперед. Майже відразу Джеко зрівняв рахунок, після чого важку травму отримав "вовк" Емерсон. На 54 хвилині "Стадіо Олімпіко" вибухнув емоціями: на поле вийшов Франческо Тотті. Нагадаємо, що дебютував "Імператор" в Серії А далекого 1993 року проти Брешиї Мірчі Луческу. Римляни завдяки голам Клаудіо Каніджи та Сініші Міхайловіча здобули перемогу. Повернемося до матчу 38 туру. На 74 хвилині Де Россі розстріляв Ламанну. Здавалося, Рома втримає перемогу, але через трохи Лазовіч головою зрівняв рахунок! За десять хвилин до кінця основного часу Лазовіч влучив у стійку! М’яч відскочив до Велозу. Португалець, який володіє хорошим ударом, міг пробивати по фактично порожніх воротах, але вирішив віддати неточний пас на партнера. Чому колишній гравець Динамо вирішив так вчинити, певно знає тільки він. Наприкінці матчу Перотті забив переможний м’яч! Отож, Рома потрапляє в ЛЧ напряму, а легендарний Тотті закінчує свою кар’єру за клуб з Вічного міста. Також Рому залишає тренер Спалетті.

У паралельному матчі Сампдорія в матчі проти Наполі трималася до 36 хвилини. Мертенс відзначився після помилки захисника Васко Реджині (28 гол бельгійця у Серії А). До свистка на перерву Лоренцо Інсіньє пострілом в дальній кут подвоїв перевагу Неаполя. В другому таймі команди обмінювалися голами. В підсумку перемогу здобув Наполі – 4:2. Команда Саррі посідає підсумкове третє місце.

Чемпіонат Італії, 38 тур

Рома – Дженоа – 3:2

Голи: Джеко, 10, Де Россі, 74, Перотті, 90 – Пеллегрі, 3, Лазовіч, 79

Сампдорія – Наполі – 2:4

Голи: Квальярелла, 51, Альварес, 90 – Мертенс, 36, Інсіньє, 42, Гамшік, 49, Кальєхон, 65

Турнірна таблиця Серії А