УКР РУС

"Наполі" братиме Рим. Анонс матчів суботи 35 туру Серії А

28 квітня 2012 Читать на русском

У суботу в італійській першості відбудеться лише три матчі. І якщо до протистояння "Кальярі" - "К'єво" інтерес дещо менший, адже команди уже вирішили турнірні завдання, то два інші поєдинки будуть надпринциповими. Один з них - сицилійське дербі, а інший - битва зі Лігу чемпіонів.

“Кальярі” - “К'єво”

“К'єво” й так на виїзді грає не надто вдало, а тут ще й в останніх поєдинках зовсім результатами не вражає. “Летючі віслюки” не можуть вразити ворота суперників протягом трьох останніх турів. А от у “Кальярі” справи у нападі йдуть значно краще - в шести з семи останніх зіграних матчів сардинці забивали щонайменше два голи.

Та й на радному острові “Кальярі” вже не програє чотири останніх тури. Якщо виграє і цього разу, то випередить “К'єво” на один пункт у турнірній таблиці.

“Палермо” - “Кальярі”

Одна перемога та одна нічия в останніх семи сицилійських дербі - ось такі “досягнення” у “Палермо”.Причому двічі “розанеро” програвали з рахунком 0:4. Та й у цьогорічній першості “Палермо” вдома переміг лише одного разу в останніх десяти зустрічах. А тут ще й у цьому сезоні “Катанія”, очолювана Віченцо Монтеллою, як ніколи сильна і навіть зберігає шанси фінішувати у зоні Ліги Європи.

Здавалося б, усе в цьому матчі на користь “слонів”, та є одне дуже важливе “але”... Якщо заглянути у статистику , то ми побачимо, що “Катанія” востаннє перемагала на виїзді ще наприкінці лютого, а в гостях у “Палермо” узагалі з 1982 року тріумфувала лише одного разу.

“Рома” - “Наполі”

А справжньою окрасою туру стане поєдинок команд, які зберігають шанси вибороти бронзу чемпіонату. У першому колі дещо несподівано “Рома” перемогла неаполітанців — 3:1. Та попри те, навряд чи саме “вовки” є фаворитами звітного протистояння. По-перше “Рома” свої два останні поєдинки програла, а у шести з семи останніх турів узагалі пропускала щонайменше двічі. Саме по два голи відправили гравці “Наполі” в останніх двох турах у ворота суперників. Матчі завершилися з однаковим рахунком — 2:0.

До того ж у “Роми” кадрові проблеми попереду. Через дискваліфікацію гру пропускатиме Освальдо, а в решти його партнерів м'ячі у ворота суперників щось не дуже хочуть залітати. Хоча Тотті завжди може вистрелити. А от у стан неаполітанців повернувся Лавессі, який залікував травму.

Та командам втрачати нічого. Луїс Енріке робить усе, аби не втратити роботи, ну а “Наполі”, в разі перемоги, може обійти “Лаціо” та піднятися на третю сходинку чемпіонату. Це в тому випарку, якщо “орли” втратять очки у матчі з “Удінезе”.

Андрій Думич