УКР РУС

"На вулицях блокпости, ніби чума", – Гасперіні прокоментував ситуацію з коронавірусом в Італії

12 березня 2020 Читать на русском

Головний тренер Аталанти Джан П'єро Гасперіні поділився враженнями від наслідків епідемії коронавірусу на Апеннінах.

"Ми знали, що відбувається щось страшне, але не настільки ж. З неділі все кардинально змінилося. Ми не знаємо, що робити, хочемо тренуватися. Хлопці розгублені.

Маліновського варто обстежити на коронавірус перед вильотом в Україну, – голова медико-спортивного департаменту УАФ

Нам кажуть залишатися вдома, не виходити. Це складно, але ми постараємося. Як і всі, поняття не маємо, що буде далі. Що з чемпіонатом, що з єврокубками? Чи зіграємо ще у цьому сезоні?

База закрита. Нас двадцять чоловік і штаб, ми хочемо пограти в футбол – звісно, ​​виконуючи вказівки лікарів, дотримуючись протоколу. "Зустрінемося", – кажуть хлопці. Але де зустрінемося? Це заборонено. На вулицях блокпости, немов чума. Я чую лише звуки сирен. Ми звикнемо, італійці це вміють. Бажання жити важливіше комфорту. Але це вже зовсім інший світ", – цитує Гасперіні видання La Gazzetta dello Sport.

Нагадаємо, Італія займає друге місце у світі після Китаю та перше в Європі по швидкості поширення коронавірусу. Станом на сьогодні в країні інфіковано 12 462 людини. Зареєстровано 827 летальних випадків. На Апеннінах введено суворий карантин, заборонені будь-які масові спортивні заходи, відмінена Серія А. Більшість країн призупинили з Італією авіасполучення, а на кордонах введено пропускний режим – виїхати з регіону можна лише за наявності спеціальної перепустки.

Коронавірус атакує: усі можливі сценарії футбольного сезону – від зміщення календаря до повного колапсу