УКР РУС

МЮ вдома переграв "Тоттенхем" завдяки голу Мхітаряна

11 грудня 2016 Читать на русском

У 15 турі АПЛ "дияволи" на "Олд Траффорд" мінімально здолали лондонських гостей (1:0).

Обидві команди заявляють про свої амбіції на найвищі позиції, але наразі знаходяться в ненайкращому турнірному становищі. На тижні кожен із суперників провів матч у єврокубках, в результаті яких і МЮ і "Тоттенхем" навесні виступатимуть у Лізі Європи.

Вже на 2 хвилині "дияволи" були близькими до взяття воріт. Мхітарян відкинув м'яч вправо на Ібрагімовіча, той прострілив у центр штрафного майданчика на Погба, а француз пробив у кут воріт, звідки Льоріс витягнув м'яч. "Шпори" відповіли неточним ударом Сона, який з-за меж карної зони намагався закинути "круглого" в дальню дев'ятку.

МЮ свідомо віддав м'яч "Тоттенхему" під контроль, а сам діяв на контратаках. У середині тайму виникло два поспіль небезпечних моменти, однак Льоріс з ними впевнено впорався. А на 30 хвилині навіть голкіпер лондонців був безсилим. Еррера розігнав контрнаступ манкуніанців пасом на хід Мхітаряну, який пробіг декілька метрів, після чого забив під поперечину.

Перша половина матчу закінчилася на користь господарів, тому було досить дивно, коли саме підопічні Жозе Моурінью активніше розпочали другий тайм. Втім, "Тоттенхем" мав можливість зрівняти рахунок, коли Ваньяма пробивав з кількох метрів по воротах після чудового навісу Еріксена. У цьому епізоді м'яч пройшов поряд з штангою, а через 10 хвилин влучив у поперечину на протилежному кінці поля – Погба приклався зі штрафного.

Еріксен знову намагався обхитрити Де Хеа, пробивши зі стандарту в дальній нижній кут, однак іспанський голкіпер прочитав задум данця. Надалі МЮ повністю віддвів гру від своїх володінь та створював небезпеку в атаці. Лише на останніх хвилинах "Тоттенхем" пішов ва-банк, підключивши до фінального штурму навіть центральних захисників.

Манкуніанці вистояли перемогу, завдяки чому набрали 24 очки і наблизилися саме до "Тоттенхема", в якого 27 балів.

Англія. АПЛ, 15 тур

МЮ – "Тоттенхем" – 1:0

Гол: Мхітарян, 30