УКР РУС

"МЮ" став абсолютним чемпіоном Англії. ВІДЕО

14 травня 2011

"Манчестер Юнайтед" у матчі проти "Блекберна" оформив 19-й титул чемпіона Англії і випередив за цим показником "Ліверпуль".

“Блекберн” - “МЮ” - 1:1 (1:0)

Голи: Емертон, 20 — Руні, 73 (з пен)

Попередження: Джонс Д., 19, Н’зоні, 37 - немає

“Блекберн”: Робінсон, Сальґадо, Джонс Ф., Жіве, Самба (Ендрюс, 77), Олссон, Н’зоні, Джонс Д. (Данн, 74), Емертон, Хойлетт (Педерсен, 58), Робертс

“МЮ”: Кущак, Фабіо (Скоулз, 62), Еванс, Фердінанд, Відіч, Нані (Бербатов, 80), Ґіґґз, Каррік, Валенсія, Чічаріто, Руні

Розпочавши дещо непевно, “манкуніанці” згодом набрали обертів, проте до наднебезпечних моментів справа біля воріт Робінсона так і не доходила.

Натомість контратаки “Роверс” були доволі небезпечними. Впевненості діям господарів попереду додавала і невпевнена гра голкіпера “МЮ” Томаша Кущака, що змінив у воротах Едвіна ван дер Сара, якому сер Алекс вирішив надати відпочинок.

Проте в пропущеному голі на 20-ій хвилині провини голкіпера гостей немає — Олссон віддав на неприкритого захисниками Емертона і той відкрив рахунок у матчі.

Попри те, що попереду була більша половина тайму, “МЮ” відквитати цей м’яч до перерви не вдалося.

У другій половині гри контратаки “Блекберна” також були доволі небезпечними і після однієї з них м’яч навіть влучив у стійку воріт Кущака.

Та на 72-ій хвилині Чічаріто вийшов на побачення з Робінсоном і той, зачепивши нападника “МЮ” у карному, приніс пенальті у власні ворота. Виконати 11-метровий взявся Руні, який пробив по-чемпіонськи — без шансів для голкіпера — 1:1.

Після цього команди переважно контролювали м’яча у центра поля, що й не дивно — такий рахунок дозволяв “Блекберну” майже убезпечити себе від вильоту в нижчий дивізіон, а “МЮ” оформив рекордний для чемпіонату Англії 19 титул у цьому чемпіонаті.