УКР РУС

МЮ може пролетіти повз Лігу чемпіонів через нового власника – Довбик і Циганков аналогічно загрожують Ман Сітіfire

23 листопада 2023 Читать на русском

Манчестерські команди поставили себе у складне становище, коли щороку змушені змагатися не лише з суперниками по чемпіонату, а й з "братськими клубами".

Джим Реткліфф незабаром викупить 25% акцій Манчестер Юнайтед за 1,25 мільярда фунтів. Фани сприймають цю угоду з оптимізмом, однак може виникнути несподівана проблема з кваліфікацією у Лігу чемпіонів-2024/25, повідомляє TalkSport.

Манчестер Юнайтед хоче позбутися трьох невдах за 240 млн євро – відомий "чорний список" нового власника

Реткліфф також володіє Ніццою, а правила УЄФА забороняють клубам того ж власника грати в одному турнірі. Якщо обидві команди вийдуть в Лігу чемпіонів, то місце отримає та, яка фінішувала вище у своєму чемпіонаті. За рівності місць перевага віддається клубу з сильнішої ліги.

Ніцца посідає друге місце в Лізі 1, відстаючи від ПСЖ на два очки. Таким чином, на цей момент МЮ потрібно стати щонайменше віцечемпіоном Англії, щоб кваліфікуватися в ЛЧ. Ба більше, якщо Ніцца фінішує в топ-4 Франції, то МЮ не зможе грати навіть у Лізі Європи, бо можливий перетин на наступних стадіях.

Аналогічна проблема може виникнути у Манчестер Сіті, який контролюється City Group, як і Жирона. Довбик і Циганков лідирують в Ла Лізі. Сіті треба фінішувати вище за каталонців. Якщо Жирона раптом стане чемпіоном Іспанії, то тільки титул АПЛ або перемога в цій ЛЧ пропустить Гвардіолу в Лігу чемпіонів-2024/25.

Пихатість англійців та геніальність француза: як народжувалася Ліга чемпіонів