УКР РУС

Мундіаль: Найшвидший гол чемпіонатів світу забив турок

1 травня 2014 Читать на русском

Десятки тисяч уболівальників от-от шикуватимуть черги під стадіонами, сотні тисяч триматимуть кулаки у фан-зонах, а мільйони затамують подих біля телеекранів...

Ніхто з них не матиме бажання пропустити ані миті, жодного матчу чемпіонату світу з футболу.

До Бразилії вирушає чимало хлопців, які полюватимуть,зокрема, на рекорд Хакана Шукюра. Він найкращий бомбардир усіх часів збірної Туреччини, який окрім всього, став автором найшвидшого гола в історії мундіалів.

До Хакана досягненням найшвидший гол був прописаний за Браяном Робсоном з національної команди Англії. У 1982 році він відзначився вже на двадцять сьомій секунді поєдинку проти Франції.

Наблизитись до подвигу британця нікому не вдавалось упродовж двадцяти років, за які минули немало-небагато п'ять чемпіонатів світу.

І от на першому мундіалі третього тисячоліття в Японії та Південній Кореї Шукюр перевершив рекорд Робсона більш, ніж удвічі.

Хакан як слід налаштувався на матч за бронзові нагороди проти головної сенсації турніру кривдників Іспанії та Італії та співгосподарів змагань корейців.

Ваги досягненню лише додає той факт, що з центру поля гру розпочинали саме суперники турків. Вони ще не встигли як слід розташуватись на газоні, коли стали жертвами стрімкого перехоплення і холоднокровного пострілу другим в матчі дотиком до м'яча повз голкіпера.

Хакан Шукюр забив у ворота Південної Кореї, зупинивши таймер на позначці 10,8 секунди.

Цей історичний гол допоміг збірній Туреччини виграти поєдинок з рахунком 3:2 і вибороти перші у своєму літописі медалі чемпіонату світу з футболу.