УКР РУС

Моурінью зі сльозами на очах виступив після фіналу Ліги конференцій: "Це була не робота, це була історія"

26 травня 2022 Читать на русском

Головний тренер Роми Жозе Моурінью не міг стримати емоції після перемоги над Фейєнордом (1:0) у фіналі Ліги конференцій.

"У моїй голові так багато всього відбувається. Так багато всього водночас.

Я в Ромі 11 місяців. У той момент, коли я приїхав, то зрозумів, що це означає, що вони чекали цього. Як я сказав хлопцям у роздягальні в Турині – ми зробили те, що мали зробити, вийшли до Ліги Європи. Ми чудово попрацювали весь сезон. Втім, сьогодні це була не робота, це була історія. Ми мали написати історію. Ми написали.

Ліга конференцій – це змагання, в якому ми з самого початку відчували, що можемо виграти, але воно стало сильнішим, коли до нього увійшли команди Ліги Європи: Лестер, Марсель та Фейєнорд. Але ми розраховували на це, ми могли набрати ще кілька очок у Серії А, але ми так багато вклали у це змагання.

Рома – Фейєнорд – 1:0 – відео гола та огляд першого в історії фіналу Ліги конференцій

Тепер я лишаюся в Ромі, сумнівів немає. Навіть якщо з'являться якісь чутки, я хочу залишитися в Ромі. Ми повинні розуміти, що наші власники, фантастичні люди, хочуть зробити в наступному сезоні, тому що це історія, але ми можемо побудувати справді сильний проект із чесними професіоналами. Нам потрібно сісти та зрозуміти, який план на наступний сезон.

Це залишиться в історії Роми, але також і в моїй. Мені сказали, що тільки я, сер Алекс та Джованні Трапаттоні вигравали трофеї у три різні десятиліття. Це змушує мене почуватися трохи старим, але це добре для моєї кар'єри! Зараз я поїду у відпустку та посиджу на пляжі, щоб трохи подумати про все це", – наводить слова Моурінью Football Italia.

Рома виграла Лігу конференцій, здобувши перемогу над Фейєнордом – "вовки" взяли перший за 61 рік єврокубок