УКР РУС

Моурінью переконаний, що допоміг де Брюйне стати одним з найкращих гравців світу

23 червня 2021 Читать на русском

Головний тренер Роми Жозе Моурінью пригадав співпрацю із Кевіном де Брюйне у Челсі.

"Кевін – приголомшливий гравець, зараз він один із найкращих в світі, без сумніву. Моя історія з ним була кумедною, і в підсумку все пішло йому на користь. Я очолив Челсі вдруге, і ми проїхали в Азію, щоб зіграти кілька товариських матчів і потренуватися. Кевін мусив їхати з нами і потім вирушити в оренду. Він так вразив мене, що я вирішив – не хочу відпускати його в оренду.

Моурінью натякнув на бажання очолити збірну Португалії

Я випустив його в старті на першу гру сезону в АПЛ проти Халл Сіті. Слідом у нас була зустріч з Манчестер Юнайтед на Олд Траффорд. Після цього він прийшов до мене і сказав: "Я хочу грати в кожному матчі, кожну хвилину". Він зробив на цьому великий акцент. Кевін хотів піти, вирушити в Німеччину, де був дуже щасливий в оренді перед цим. Його рішення було – піти. Він наполягав на цьому, і все обернулося добре для нього.

Ось і вся історія. Він гравець абсолютної якості, входить у топ-5 найкращих у світі. Коли він повинен був піти в оренду, я вирішив, що він залишиться, розгледівши ці якості. У нього тоді не було досвіду і зрілості, які є зараз, але його ноги і його бачення гри вже були в порядку. Чорт забирай, він був непростим хлопцем в тому сенсі, що з ним було не так легко спілкуватися, було дуже складно змінити його думку. Він дуже добре знав, чого хоче, але не був готовий до того сезону в Челсі, де було багато хороших гравців.

Йому не вистачило терпіння. Він не був готовий до такого. Де Брюйне повернувся з оренди в Німеччині, де грав в кожному матчі, провівши всі хвилини на полі. Іноді ми, тренери, помиляємося, але в той раз справа була не в цьому. Я бачив його потенціал, але Кевін прекрасно знав, чого хоче", – поділився Моурінью в ефірі talkSport.

"У Франції всі усвідомили, що Бог існує": Зінедін Зідан, яким його знають Шевченко, Анрі, Роналдо та інші легенди