УКР РУС

Морозов хоче, щоб Шевченко очолив ФФУ, коли закінчить тренерську діяльність

22 січня 2019 Читать на русском

Відомий український фахівець Сергій Морозов не пошкодував компліментів на адресу наставника збірної України Андрія Шевченка.

"Хто мене здивував з тих, хто складав іспит на тренерський диплом? Наприклад, Андрій Шевченко.

Шевченко – особистість. Коли він був гравцем, керували ним, а тепер керує він. Шевченко толерантний, іноді жорсткий і володіє хорошим розумінням ситуацій, що виникли на футбольному полі і тренувального процесу. Сьогодні йому немає альтернативи. Хіба що Мирон Маркевич. Те, що Шевченко зробив зі збірною в Лізі Націй, не дає сумніватися в його професіоналізмі.

"Зняли рейтузи", – Шевченко пригадав, як Лобановський мотивував Динамо під час морозного матчу

Моє побажання, щоб після тренерської кар'єри, яка може тривати досить довго, я б хотів його бачити на посту глави Федерації футболу.

Я не кажу, що це станеться зараз. Поки він працює тренером, можливо, потім спробує себе за кордоном, в Італії чи Англії. Не знаю, яким буде результат його роботи у збірній. У нас сьогодні слабкий чемпіонат, в порівнянні з європейськими топ-лігами. Але він змінив психологію гравців, змусив їх не боятися грандів.

У цьому сенсі показовий матч з Італією. Його команда може грати проти будь-якого суперника. Шевченко змінив підхід. У нас весь час було або Бородінська битва, або Сталінград: відбиваємось, граємо на контратаках. А у нього сьогодні ціла група молодих гравців, яка вже відчула смак атакувального футболу, Малиновський, Зінченко, Матвієнко, Яремчук", – сказав Морозов для Tribuna.

"Я регулярно парив Луческу у лазні". Сліпий масажист працює в Шахтарі вже 55 років і увійшов до Книги рекордів України