УКР РУС

Мораєс-Марлос – найрезультативніша зв'язка сезону в Європі, Мессі та Роналду з партнерами далеко позаду

15 жовтня 2018 Читать на русском

Атакувальна пара Шахтаря в складі Жуніора Мораєса та Марлоса є лідером рейтингу результативності серед головних ліг Європи. Щоправда, не одноосібним.

Мораєс і Марлос у поточному сезоні УПЛ забили 16 голів на двох. На рахунку Жуніора – 10 (+4 асисти), він є найкращим бомбардиром нашого чемпіонату. В активі натуралізованого гравця збірної України – 6. Таким чином, зв'язка футболістів донецького Шахтаря є найрезультативнішою парою в Європі на цей момент.

Cтатистика за підсумками першого кола УПЛ (дані InStat)

Марлос:
– віддав найбільше передач – 691 (точність – 87%)
– найчастіше йшов у дриблінг – 109 (67% завершилися вдало)

Мораєс:
– взяв участь у найбільшій кількості гольових атак – 16
– найчастіше бив по воротах – 34 (у площину – 20)

Ще одним лідером рейтингу найбільш забивних пар став дует Неймар-Мбаппе з ПСЖ – також в сумі 16 голів. Примхливий бразилець і талановитий француз забили в сезоні Ліги 1 по 8 м'ячів (+3 асисти для кожного). Втім, зірки ПСЖ витратили на це менше матчів – 9 проти 11 у футболістів Шахтаря.

В Ла Лізі найрезультативніша пара представляє лідера чемпіонату Севілью. Андре Сілва та Віссам Бен-Єддер відзначилися у воротах суперників 12 разів (7 і 5 відповідно). Геніальна зв'язка Мессі-Суарес з 9 голами лише друга, а лідери атаки Реала Гарет Бейл і Карім Бензема на двох оформили тільки 7 м'ячів.

Кшиштоф Пйонтек: польський ноунейм, який запалює Серію А і перевершив Шеву

Серію А повністю поглинув блиск майбутньої зірки Кшиштофа Пйонтека. Молодому поляку не важливо, з ким серед партнерів сформувати найбільш забивний дует в Італії. Другий за голами в Дженоа Горан Пандєв (2 м'ячі), тому саме він доповнив Пйонтека (9 м'ячів). Яскраві зв'язки Інсіньє-Мілік та Роналду-Манджукіч не можуть перевершити навіть самого Кшиштофа – 9 та 8 голів відповідно.

Бундесліга перебуває під враженням від Пако Алькасера – він за 3 неповні матчі забив 6 голів, очолив бомбардирські перегони і витягнув дортмундську Борусію на вершину турнірної таблиці. Іспанець у парі з Марко Ройсом утворив найрезультативнішу пару німецького чемпіонату – 10 голів. Хороший старт Герти став наслідком класної гри Ведада Ібішевіча та Онджея Дуди – вони з 9 м'ячами другі.

Алькасер літає у Дортмунді: 6 голів за 81 хвилину, рекорд Бундесліги, краща результативність, ніж у Мессі

В АПЛ найкращі показники, звичайно, мають футболісти Челсі – Азар і Педро на двох забили 10 голів (7+3). Далі пара з Манчестер Сіті – Агуеро та Стерлінг з 9 голами (5+4) і ще ціла низка дуетів з 8 м'ячами від Арсенала (Ляказетт-Обамеянг), Евертона (Рішарлісон-Сігурдссон), Тоттенхема (Кейн-Моура) та Фулхема (Мітровіч-Шюррле).