УКР РУС

"Мілан" - чемпіон. Підсумки 36 туру Серії А

10 травня 2011

"Мілан" відсвяткував здобуття Скудетто в Римі, а "Брешія" вдома офіційно понизилася в класі. Все це відбулося у 36 турі Серії А.

Поєдинок, у якому “россо-неррі” після семирічної перерви знову стали чемпіонами, не був надто видовищним. Та й узагалі, на “Олімпіко” у цей вечір все найцікавіше відбувалося після фінального свистка.

Ця нічия повністю влаштувала команди — в “Мілану” Скудетто, а “Рома”, як з’ясувалося після решти зіграних матчів, ще не втратила шансів на потрапляння в наступному сезоні у Лігу чемпіонів, адже від четвертого місця, на якому знаходиться “Удінезе”, римлян відділяє лише два очки. До речі, як і їхніх одноміщан - “Лаціо”.

Саме поєдинок конкурентів “Роми” у боротьбі за Лігу чемпіонів “Удінезе” - “Лаціо” і став центральним матчем у турі. І не лише через його важливість із турнірної точки зору, а й тому, що події на полі розвивалися надзвичайно цікаво.

Вже у першому таймі нападник “Удінезе” Антоніо Ді Натале створив своїй команді перевагу у два м’ячі. Тим самим, він очолив суперечку бомбардирів, яку, найпевніше, і виграє, адже його основний конкурент Едінсон Кавані з “Наполі” дискваліфікований на два матчі, а Самюель Ето’О, що йде третім, відстає від Ді Натале на вісім голів. Навряд чи нападнику "Інтера" вдасться ліквідувати цю різницю за два тури що залишилися.

Але голи голами, а гра грою. Навіть пропустивши двічі, гравці “Лаціо”, розуміючи що можуть втратити право на Лігу чемпіонів, пішли відіграватися і на 67-ій хвилині Габріель Анжело порушив правила у власному карному чим не лише "приніс" пенальті в ворота “Удінезе”, а й залишив свою команду у меншості, отримавши червону картку.

Тільки от Мауро Сарате пробив настільки бездарно, що голкіперу “Удінезе” навіть не довелося стрибати, а він просто забрав м’яча до рук.

Можливо, на Сарате так вплинуло те, що за ним пильно спостерігали з трибун селекціонери “Ман Сіті”, але ніяке хвилювання його не виправдовує, оскільки цей епізод неабияк вплинув на кінцевий результат матчу — 1:2 на користь підопічних Гвідоліна. За “орлів” на 76-ій хвилині відзначився Лібор Козак, а Мауро Сарате заслужено нагороджується званням антигероя туру.

А от антикомандою туру став туринський “Ювентус”. Втрата туринцями у матчі з “К’єво” переваги у два м’ячі, схоже, нікого не здивувала. У сезоні, що триває, “стара синьйора” грає саме у такому стилі, то ж чутки про звільнення тренера команди Дель Нері зовсім не безпідставні.

 

А тепер про матч “Лечче” - “Наполі”. Неаполітанцям потрібно було лише перемагати, аби забезпечити собі місце в наступному сезоні одразу у груповому етапі Ліги чемпіонів, яке дає підсумкове третє місце у Серії А. Однак, зважаючи на перемогу “Удінезе”, команді Маццарі доведеться у двох турах, що залишилися, довести свою перевагу над “чорно-білими”.

Що “Наполі” у матчі 36 туру буде непросто було зрозуміло ще до його початку, адже “Лечче” веде боротьбу за виживання. Веде відчайдушно. Саме тому господарі не дозволили створити неаполітанцям майже нічого небезпечного в атаці і гол неаполітанця Маскари став швидше вийнятком, аніж закономірністю.

Та до цього голу з пенальті відзначився Корвіа, то ж Маскара лише зрівняв рахунок. До речі, Корвіа матч так і не дограв, оскільки на 54-ій хвилині, отримавши другу жовту, покинув поле. У більшості “Наполі” грав 20 хвилин, після чого вже Кавані отримав другого, зовсім необов’язкового, “гірчичника” і відновив рівновагу у складах.

За десять хвилин до завершення цього матчу на поле вийшов Шевантон, який встиг за відведений йому час принести "Лечче" перемогу. Через те, що цей гол для його команди на вагу золота, Шевантон отримує звання героя туру, яке підкріплене ще й тим, що його результативний удар став одним з трьох кращих голів 36 ігрового тижня в Серії А.

Неабияк допомогла “Лечче” і “Дженоа”, яка у генуезькому дербі, яке стало битвою туру, не дозволила, попри прохання мера Генуї, взяти землякам із “Сампдорії” хоча б очко.

Тепер “Сампдорію” і “Лечче” розділяє два пункти, то ж доля третього невдахи сезону вирішуватиметься у двох завершальних турах.

 

А от другим невдахою після “Барі” стала “Брешія”, нападник якої Алессандро Діаманті найчастіше цього сезону ставав автором найкращого голу. Не став винятком і його постріл зі стандарту у ворота “Катанії”. Гол туру №2.

На жаль, удар Діаманті став лише голом престижу, оскільки у цьому матчі “Брешія” не змогла здобути хоча б нічиєї і наступний сезон ця команда розпочне у серії В.

 

Гол туру №3 забив гравець “Інтера” Філіппе Коутінью у ворота “Фіорентини”. Його удар лише довів перевагу “нерро-адзуррі” над флорентійцями, а також закріпив його команду на другій сходинці турнірної таблиці, і якщо не станеться нічого надзвичайного, “Інтер” на ній і завершить чемпіонат.