УКР РУС

Миколенко розсекретив, чому новачки збірної України досі не пройшли ритуал посвяти

24 травня 2021 Читать на русском

Захисник Динамо та збірної України Віталій Миколенко підсумував перший збір національної команди, який завершився матчем проти Бахрейну (1:1).

Товариські матчі
завершено
-

"Я у фіналі Кубка майже не грав, адже через травму був замінений вже на початку зустрічі, тому в перші дні збору мені було трохи легше, а іншим хлопцям складніше, тому що вони практично не відновилися. У перші дні ми провели тестування, тренерський штаб побачив, хто наскільки готовий, і далі вже працювали над фізичною і тактичною готовністю.

Україна – Бахрейн: Миколенко визнаний найкращим гравцем за версією фанів – оборонець має причину для розчарування

Не став би порівнювати Динамо і збірну України. У клубу сезон триває весь рік, а в збірній чемпіонат Європи проходить за короткий час, під час якого в кожній грі потрібно досягати результату. Звичайно, емоційний фон хороший, але, повторюся, збірна і клуб – це різні речі.

Плани на другий блок зборів нам ще не озвучували. Думаю, коли всі зберуться, також буде тестування і перевірка готовності футболістів, а також будемо працювати над недоліками. А під час першого збору більше працювали над фізичною готовністю, щоб всі були в однаковій формі, а в останні дні перед грою з Бахрейном приділили увагу тактиці.

Звичайно, приємно, що тренерський штаб збірної України відзначає представників нашого клубу і викликає їх. Упевнений, тим хлопцям, які приїжджають до збірної вперше – Денису Попову, Богдану Лєднєву, трохи легше адаптуватися в колективі, де багато гравців з їхнього клубу. Андрій Шевченко сказав, що потрібно буде влаштувати вечір пісень - своєрідне посвячення дебютантів в члени збірної, але цю подію перенесли на другий збір, коли збереться весь склад, щоб всі хлопці могли це побачити і взяти участь", – цитує Миколенка офіційний сайт Динамо.

"Що він взагалі робить у збірній України?": Маліновський та Зінченко не вирішать усіх проблем, або Чому помилився Трубін