УКР РУС

Микита Шевченко: Міг опинитися в Англії або Італії, але вирішив перейти в Карпати

12 вересня 2018 Читать на русском

Новачок Карпат Микита Шевченко розповів, чому вирішив перейти у львівську команду.

"Впродовж літа я тренувався з дублем Шахтаря, можна сказати – чекав біля моря погоди ... Було багато чуток, багато розмов про різні варіанти, але ніякої конкретики не було. Згодом навіть почалася невелика паніка через невизначене положення. Потім мені сказали про варіант з Карпатами – там уже була конкретна пропозиція, і я вирішив, що чому б і ні? Дуже хотілося знову грати в футбол.

Мій контракт з Шахтарем розрахований ще на три роки. Можливо, якби мій контракт дійсно закінчився, було б простіше знайти нову команду. Орендна угода підписана терміном на рік з можливістю пролонгації. По-моєму, в договорі є навіть опція викупу. Але термін та інші умови мене особливо не цікавили: мені сказали, що з'явилася можливість грати – я зібрав речі і поїхав.

Карпати орендували Микиту Шевченка

Я чітко знав, що влітку буду шукати собі нове місце. Однак не думав, що все так затягнеться. Було багато варіантів, але ніякої конкретики. Перераховувати ці варіанти я не буду, не бачу сенсу. Зараз можна розповідати все, що завгодно: що Англія мене кликала, і Італія хотіла, але оскільки не було конкретики – то можна сказати, що нічого й не було. Були тільки Карпати. Хоча було ще конкретна пропозиція з Саудівської Аравії, але я вважаю, що мені поки рано розглядати такі пропозиції. Було б мені років 35, тоді, звичайно, поїхав би догравати в Саудівську Аравію – на заробітки.

Хотілося пограти за кордоном, навіть мови у вільний час почав вчити. І були варіанти з Бельгією, але знову ж таки – без конкретики. Там були якісь складні комбінації з можливим трансфером, і в результаті не вийшло. Тому тепер я в Карпатах, і це чудовий варіант, про який я не шкодую", – розповів Шевченко в інтерв'ю Football.ua.

Понде: Перейшов у Карпати, бо в Україні хороший чемпіонат з класними командами