УКР РУС

Михайличенко: Не хотів грати матч з Грецією в Донецьку

30 березня 2018 Читать на русском

Екс-наставник Динамо та збірної України Олексій Михайличенко, який сьогодні святкує своє 55-річчя, зізнався, що не хотів грати матч плей-офф до ЧС-2010 проти Греції у Донецьку, а також розповів, що його кар'єра могла скластись зовсім іншим чином.

"Мій перший перехід повинен був відбутися не в Сампдорію, а в Рому. І перший контракт у мене був підписаний саме з Ромою. Але команди між собою не домовилися.

Це був 1989 рік, вся команда полетіла в Америку, а я залишився на операцію. Всі витрати на себе взяла Рома, президентом якої був Діно Віола. Він дуже хотів, щоб я грав у нього. Відновлення після операції я проводив на базі Роми. До речі, цей контракт з Ромою у мене вдома зберігається. І я можу тільки здогадуватися про заковики між клубами, які завадили трансферу.

"Після голу Шевченка показав росіянам, що таке "хохли" і з чим їх їдять". Яким футболістом був Юрій Вернидуб

Найгірший момент у тренерській кар'єрі? Мені неприємно згадувати те, що сталося в Донецьку (плей-офф до ЧС-2010 – прим. "Футбол 24"). Я передчував щось недобре. Не хотів грати з Грецією саме в Донецьку. Не через ставлення до Шахтаря, просто були стадіони, які справді нам допомагали – це Львів, Дніпро, Харків. У Донецьку, на жаль, нефутбольна обстановка була.

Саме місце проведення поєдинку, склалося враження, було призначено в наказовому порядку. Не знаю, від кого виходила ініціатива – від Януковича або когось ще", – цитує Михайличенка Football.ua з посиланням на журнал "Футбол".