УКР РУС

Мхітарян феєрить в рурському дербі. "Шальке" - "Борусія" Д - 1:3. ВІДЕО

26 жовтня 2013 Читать на русском

Поки весь футбольний світ живе в передчутті Ель Класіко, в Німеччині сьогодні відбулося рурське дербі між "Шальке" й дортмундською "Борусією".

Попри всю принциповість дортмундці виглядали на голову сильнішими і заслужено здобули впевнену перемогу.

Матч розпочався з 5-хвилинної затримкою - вболівальники "Борусії" закидали поле петардами. На щастя, пауза тривала не довго і стартовий свисток таки прозвучав.

14 хвилина - і 1:0 на користь Дортмунда. А розіграли гості, як по нотах. Мхітарян на Ройса, той в один дотик прострілив на Обамеянга і той без проблем замкнув.

На 30-ій хвилині в гру втрутився арбітр, призначивши дуже сумнівне пенальті у ворота "Борусії". Але справедливість перемогла - Боатенг не зумів переграти Вайденфеллера.

На 50-ій хвилині Мхітарян та Шахін організували другий гол і зробили вагому заявку на пермогу. Генріх промчав по правому фалнгу, зупинився, елегантно підіграв собі п'яточкою і віддав на Шахін, яки пробив не менш ефетно в дальній кут - 0:2.

І все-таки "Шальке" вирішив так легко в принциповому матчі не здаватися - Майєр на 63-ій хвилині скоротив відставання до мінімуму і тепер мав ще вдосталь часу, аби забити ще.

Однак, згодом "Борусія" знову поставила все на свої місця. Блащиковскі вистачило 3 хвилин після заміни, аби знову відновити гандикап у 2 м'ячі. Не менших оплесків заслуговує і Мхітарян, який протягнув м'яч зі своєї половини поля і видав поляку пас, після якого гріх не забити.

Після цієї перемоги "Борусія" залишилась на 2-ій сходинці Бундесліги.

"Шальке" - "Борусія" Д - 1:3

Голи: Майєр, 63 - Обамеянг, 14, Шахін, 51, Блащиковскі, 74

На 30-ій хвилині Боатенг не реалізував пенальті.