УКР РУС

"Металург" Д - "Зоря". Прев'ю

26 вересня 2010

Донецький "Металург" в рідних стінах спробує реабілітуватись за кубкову поразку в Олександрії і продовжити безпрограшну серію до шести матчів.

11 тур. 26.09.2010. 18:00. Донецьк. Ст. "Металург". Пряма телетрансляція на ТРК "Футбол". Текстова трансляція на нашому сайті.

Ніколаю Костову не вдався кубковий рейд, що вийшов болгарському спеціалісту з донецькою командою минулого сезону. Донеччани, як і їхні суперники-переможці фіналу кубка України, сімферопольська "Таврія", вилетіли на ранній стадії, поступившись поточному лідеру Першої ліги - "Олександрії". В чемпіонаті у донеччан справи ідуть краще. "Металурги" підтягнулись на шосту сходинку. Донецька команда не знає поразок ось вже п'ять поєдинків (чотири перемоги, одна нічия).

"Зоря", на відміну від "Металурга", може похвалитись виходом в 1/8 фіналу кубка. Інша справа, що луганські футболісти перемогли дуже скромне першолігове "Прикарпаття". Натомість в Прем'єр-лізі, крім яскравої перемоги над "Таврією" 5:3, "Зоря" нічим не може похвалитись. Тринадцята сходинка і дев'ять набраних очок - мабуть більшого доробку бажали здобути луганчани після третини пройденого шляху ще напередодні старту першості.

Для обох команд матч має важливе стратегічне значення. Починається пора "гарячих" матчів, коли до завершення літньо-осінньої частини чемпіонату команди намагатимуться набрати максимум очок. На весну залишається менша кількість ігор, тому пункти заробляти потрібно зараз інтенсивніше. "Металург" претендує на єврокубкові позиції, "Зоря", здається, боротиметься за місце під сонцем. Компромісів у сьогоднішній грі бути не повинно.

Травмовані: Дімітров ("Металург" Д)
Дискваліфіковані: Шуховцев ("Зоря")

Якщо підняти історію взаємостосунків сьогоднішніх суперників, то перевага, звісно, за донецькою командою. Якщо взяти окремо останні вісім поєдинків, що клуби провели між собою з 2006-го року, то чотири рази успіх святкували "металурги", тричі фіксувалась нічия і одного разу, в травні 2007-го вдома "Зоря" перемагала. А ось в минулому чемпіонаті "Зоря" двічі грала внічию з "Металургом", ставши на шляху у підопічних Костова до зони Ліги Європи.

Прогноз: 2:1