УКР РУС

"Металург" Д - "Кривбас". Прев'ю

11 вересня 2010

З новим капітаном - до нових перемог.

9 тур. 11.09.2010, 19.00. Донецьк, ст. "Металург". Пряма трансляція на каналі "Футбол". Текстова трансляція на нашому сайті.

Донецький "Металург" залишився без свого лідера і капітана - Генріх Мхітарян два тижні тому офіційно став гравцем донецького "Шахтаря". Звичайно, для команди Костова - це величезна втрата, оскільки вірменин встиг за трохи більше як рік стати справжнім вожаком своєї команди. Скільки користі ще міг Генріх принести клубу - можна лише здогадуватися, адже гравцю лише 19 років, і потенціалу в нього більше, ніж достатньо. Тепер "металургам" потрібно вчитися грати без Мхітаряна. І чим краще гравці середньої лінії (в якій більш, ніж достатньо кваліфікованих виконавців) зможуть компенсувати відсутність вірменина на полі - тим більше шансів на виконання завдання нас сезон - а це потрапляння в зону Ліги Європи. Адже як з Мхітаряном, так і без нього завдання перед донецькою командою незмінне - перемагати у кожному матчі.

В команді відбулися нові вибори капітана. Тепер головним "металургом" на полі буде Маріо Сержіо, який в команді вже давно. Віце-капітанами стали Дмитро Воробйов та Велізар Дімітров.

Цієї суботу до Донецька завітає один з аутсайдерів чемпіонату. Щоправда, в останніх матчах команда Максимова набрала обертів. Спочатку криворіжці сенсаційно у суперматчі перемогли на виїзді харківський "Металіст" 4:3, а потім вдома лише мінімально поступилися київському "Динамо". До честі "Кривбасу", тоді через різні причини Юрій Максимов не зумів задіяти півкоманди, та ще й по грі абсолютно нічим не поступався віце-чемпіону. Головна насьогодні проблема у "Кривбасу" - це переповнений лазарет. Мабуть, не зможуть зіграти Гоцирідзе, Кобахідзе, Кіцута та Андрієнко.

Без сумніву, "Метлург" гратиме першим номером. Не лише тому, що він виступатиме у статусі фаворита, а в першу чергу через свій атакуючий стиль гри. Але "Металург" завжди "славився" своїми помилками у захисті, через що доволі часто втрачав очки, а подекуди навіть трофеї (як це було у протистоянні з "Таврією" у фіналі Кубку України). А "Кривбас" огріхів в обороні може й не пробачити, як це було у тому ж матчі з "Металістом".

Дискваліфіковані - немає

Травмовані - Дімітров (Металург) - Гоцирідзе, Кобахідзе, Андрієнко (Кривбас).

Між іншим, в минулому році на своєму полі донецький "Металург" програв "Кривбасу" з рахунком 1:0, але з таким же підсумковим результатом реваншувався у Кривому Розі. На загал же в останніх десяти матчах цих команд у "Металурга" - п'ять перемог, і лише дві у "Кривбаса".

Прогноз - 2:1.