УКР РУС

"Металург" Д - "Дніпро". Анонс

2 квітня 2011

В одному з найцікавіших матчів 23-го туру УПЛ "Дніпро" завітає в гості до дуже незручного суперника.

23 тур. 02.04.2011. 18:00. Донецьк. Ст. "Металург". Пряма телетрансляція на каналі "Футбол". Текстова трансляція на нашому сайті.

Нарешті футбольна Україна починає спостерігати за першими реальними наслідками тренерської діяльності Хуанде Рамоса. Якщо в осінній частині іспанський спеціаліст лише придивлявся до команди, то за зиму дніпрянський Містер вже остаточно визначився з колом виконавців, на яких зможе спиратись. Додатково, Рамоса зимова трансферна кампанія цілком себе виправдала. Новачки "Дніпра", які були придбані точково, насправді підсилили команду і повністю реалізовують сподівання наставника. І хоч дніпряни переживають жахливу епідемію травм, все ж ті, що виходять на поле, демонструють чи не найякісніший футбол з усіх команд Прем'єр-ліги навесні. Наслідок відобазився на турнірній таблиці і результатах команди - "синьо-біло-голубі" не просто "сіли на хвіст" "Металісту", але й загрожують "Динамо".

"Металург" зі всіма своїми статками не може толком закріпитись в чільній десятці, хоча за витраченими коштами на трансфери, інфраструктуру та все інше, повинен був би, як мінімум, боротись за місце в п'ятірці. Та з року в рік повторюється все одне і те ж. І навіть минулорічний вихід у фінал Кубка України не став поштовхом для "МетаДона" для прогресу. Запрошений взимку в команду новий молодий тренер - Андрєй Гордєєв поки що не виправдовує авансів. Команда в трьох матчах не показала змістовної гри (радше, навпаки) і набрала лишень чотири пункти при двох забитих голах. Пауза в чемпіонаті мала б стати доброю нагодою для "металургів", щоб ще більше "розкочегарити" команду і підвести її в доброму гуморі до двобою з "Дніпром".

Для "Дніпра" перерва не пішла в "плюс". Після перемоги над "Динамо" в минулому турі, тріумфальний запал гравців, мабуть, зник. До того ж, команда втратила головного лідера - Коноплянку, без якого зіграє сьогодні. Більшість футболістів приїхали зі збірних, а ми знаємо, наскільки важко даються клубам матчі, які делегують виконавців до збірних. Хоча ніхто не сумнівається, що навіть наявний склад "Дніпра" змушений здобувати три пункти в Донецьку.

Команда Гордєєва проведе вперше у цьому році офіційний матч на рідному стадіоні "Металург". Чи стане арена фартовою для "метадонців" - дізнаємось по завершенні матчу.

Травмовані: Пашаєв, Гоменюк, Матеус, Лобжанідзе, Холєк, Коноплянка - Годін
Дискваліфікований: Кравченко ("Дніпро")

Загальна статистика протистояння свідчить про рівність у протистоянні: одинадцять звитяг "Дніпра", сім нічиїх та дев'ять перемог "Металурга". В Донецьку перевага спостерігаться за "Металургом": шість тріумфів команди з Донецька, чотири мирові та тричі сильнішими були дніпряни. У першому колі, варто нагадати, "Металург" здолав "Дніпро" 2:1, але тоді погоду в складі донецької команди робив Мхітарян, який тепер є гордістю "Шахтаря".

Прогноз читачів сайту "Футбол 24": 1:2