УКР РУС

Металіст оголосив про підписання кількох новачків – екс-хавбек Шахтаря з Європи, друг Мудрика і два легіонери

29 липня 2023 Читать на русском

Харків'яни підсилили склад одразу чотирма новобранцями.

Український півзахисник Юрій Голубка продовжить кар'єру у Металісті, повідомляє офіційний сайт харків'ян. 27-річний хавбек підписав із "жовто-синіми" контракт на один сезон – до 30 червня 2024 року. У новій команді Юрій виступатиме під номером 4.

Український форвард офіційно змінив клуб у Європі

Нагадаємо, Голубка – вихованець львівського футболу. Виступи на професіональному рівні розпочав у Металісті у 2012 році. У 2015-му перебрався у Шахтар, але за основну "гірників" так і не дебютував. Встиг пограти за Верес, Калуш, Миколаїв, польський Ожел, грузинський Зугдіді, азербайджанський Шувелян, естонську Нарву-Транс та латвійську Єлгаву.

Другим новачком харків'ян став екс-партнер Михайла Мудрика по Академії Металіста Денис Підручний. 22-річний півзахисник виступатиме у команді під номером 5. Дорослу кар'єру він розпочав у Литві у каунаському Струмбасі. В Україні пограв за Олександрію, Краматорськ та Гірник-Спорт.

Не обійшлось і без легіонерів. Клуб підсилився бразильським вихованцем Сантоса Віктором Яном (обрав собі номер 88), який грає на позицїі атакувального хавбека і його співвітчизником – зхисником Габріелем Гомесом (№ 99).

До слова, Металіст за підсумками минулого сезону вилетів з УПЛ і нову кампанію розпочне у Першій лізі.

Шахтар може відмовитися від чемпіона світу, який став відкриттям сезону за кордоном – що скаже ван Леувен?