УКР РУС

"Металіст" - "Таврія". Прев'ю

7 листопада 2010

Обезкровлена травмами та дискваліфікаціями "Таврія" зіграє у незручному для себе Харкові проти грізного "Металіста".

16 тур. 07.11.2010. 19:00. Харків. ОСК. "Металіст". Пряма телетрансляція на телеканалі "2+2". Текстова трансляція на нашому сайті.

І бронзовий призер попередньої першості, і володар минулосезонного Кубка України - "Металіст" і "Таврія" - відчувають немалі проблеми перед очним протистоянням. Харків'яни провели складний матч у четвер в Лізі Європи проти "Сампдорії" і відновитись після нього, прогнозуємо підопічним Маркевича, буде зовсім нелегко. Вчора ми вже змогли переконатись на прикладі "Шахтаря", який змушений був грати у Кривому Розі від оборони проти місцевого "Кривбасу", усю складність для наших команд грати матчі через два дні на третій. Однак, "металістам" нічого лякатись суперників, адже у першу столицю "Таврія" приїде чи не напіврезервним складом. Так, у кримчан фактично "вилетіла" уся ліва бровка, де не зможуть зіграти Леандро та Голайдо. Гравці групи атаки - Коробка, Шіндер та Корнєв травмувались в кримському дербі. Монахов досі лікується від вірусного захворювання. В.о. головного тренера "Таврії" Валерій Петров оптимізму не втрачає і говорить, що цей матч буде хорошим шансом перевірити найближчі резерви сімферопольського клубу.

Матч першого кола в Сімферополі за невиносної спеки виграли "синьо-жовті" - єдиний гол, що вирішив тоді долю матчу забив Олійник. Потім у Дениса був спад у грі, але останнім часом він набрав прекрасної форми, тож обороні "Таврії" знову слід чекати проблем від нападника харків'ян.

До сьогоднішнього двобою "Метал" підходить в чудовому настрої: команда Маркевича виграла чотири поспіль матчі чемпіонату, посилила позиції в груповому етапі Ліги Європи. "Таврія" ніби теж додала в динаміці, та якщо придивитись детальніше, то з останніх чотирьох ігор виграли кримчани тільки одну - у "Севастополя".

Складно буде "Таврії" нині, зважаючи на вищезгадані обставини, вивезти очки з Харкова. Обороні Сімферополя протистоятиме потужна лінія атаки "Металіста" - Тайсон (який скучив за футболом, адже відбував дискваліфікіцію в матчі із "Сампою"), Хав'єр, Едмар, Олійник і, зрештою, Девіч. Вони подарують нам, дуже сподіваємось, незабутній футбольний вечір з великою кількістю моментів та голів.

Травмовані: Горяїнов - Луценко, Леандро, Коробка. Шіндер, Монахов
Дискваліфікований: Голайдо ("Таврія")

"Таврія" не перемагала в Харкові ще жодного разу. Це буде вже 28-ма зустріч добре знайомих суперників. З них у 13-ти матчах верх брали харків'яни, 6 разів перемагала "Таврія", ще 8 ігор завершилися внічию. Співвідношення м'ячів 31-23 на користь харківського клубу.

Прогноз: 3:1