УКР РУС

"Металіст" - "Севастополь". Прев'ю

13 листопада 2010

Команда Маркевича спробує помститися за поразку від "Таврії" іншій кримській команді.

17 тур. 13.11.2010. 19.00. Харків. ОСК "Металіст". Пряма трансляці на каналі "2+2", текстова трансляція на нашому сайті.

Другий тиждень поспіль у Харкові гостюватиме представник кримського футболу. Цього разу вболівальники "Металіста" сподіваються від своїх гравців куди успішнішого результату. Адже домашня поразка від "Таврії" з рахунком 2:3 ніяк не входила до планів команди - у цьому можна і не сумніватися. Але вкотре Мирона Маркевича підвів захист. Це уже не раз траплялося у Харкові у цьому сезоні: згадати хоча б поразки від "Ворскли" 2:3 та "Кривбаса" 3:4. І не скажеш, що Папа Гуйе та Мілан Обрадовіч розгубили свої навики - деякі матчі у цьому сезоні "Металіст" у захисті провів просто бездоганно (чого варта лише гостьова суха серія з семи (!) матчів), проте деколи, і навіть дjволі часто як для "Металіста", цей механізм дає збої. Причому завжди це відбувається у поєдинках на власному полі. За півчемпіонату харків'яни встигли програти уже п'ять поєдинків на власному полі. Але я навіть не сумніваюся, що на цьому Мирон Маркевич та його підопічні воліли б зупинитися. Тим паче у наступному матчі вдома прийматимуть команду, яку можна обігрувати не те що на своєму, а на нейтральному або ж чужому полі.

Перший в історії цих команд очний поєдинок відбувся у межах другого туру цього чемпіонату і завершився дещо сенсаційно - нулевою нічиєю. Щоправда, той результат - це заслуга погоди (тоді спека у Криму перевалила за 40 градусів у тіні) та "організаторів" матчу, які поставили його початок на другу годину дня. Нічим особливим той поєдинок не запам'ятався, а ось післяматчеві коментарі футболістів "Металіста", які фактично в один голос назвали організаторів цього "дійства" вбивцями футболу призвели до того, що усі матчі літньої частини першості стали призначати виключно на вечірній час.

На що тепер сподіватися "Севастополю", аби вивезти з Харкова очки? По-перше, команда повинна зіграти максимально зібрано та грамотно в обороні (що з севастопольцями взагалі трапляється рідко) та максимально якісно використовувати свої контратаки - а такі у футболістів з Криму будуть. Але навіть при цих двох компонентах кримчанам потрібен ще й третій - везіння. Лише тоді підопічні Лещинського зможуть вивезти з Харкова очки. А залікові пункти зараз дуже потрібні "Севастополю". Команда після звитяг своїх конкурентів та власних невдач відстає від рятівного чотирнадцятого місця уже на три очки.

Дискваліфікованих - немає

Травмовані - Зборовський, Агахова (обидва - Севастополь).

Перший матч в історії протистоянь цих команд відбувся у Сімферополі на домашньому стадіоні "Таврії" і завершився внічию 0:0.

Прогноз - 2:0.