УКР РУС

"Металіст" - "Арсенал". Анонс

16 квітня 2011

Матч із солідною мотивацією.

25 тур. 16.04.2010. 19:30. Харків. ОСК "Металіст". Пряма телетрансляція на телеканалі "2+2". Текстова трансляція на нашому сайті.

Будь-який результат, крім перемоги, розцінюватиметься обома командами сьогодні, як провал. Обидві команди вирішують серйозні завдання і навіть складно сказати, для кого буде в цьому сезоні важчим удар - непотрапляння "Металіста" в Лігу чемпіонів чи невихід "Арсеналу" в Ліги Європи. Для того, щоб досягнути своїх цілей командам слід буде добряче попотіти наприкінці чемпіонату. Ті ж харків'яни, попри усі невдачі, зберігають доволі пристойні шанси на срібні медалі. Якщо додати ще й той факт, що "Динамо" помітно почало здавати на фініші сезону, а після вильоту з Ліги Європи, слід очікувати, що мораль у команди Сьоміна буде не на найвищому рівні. Та й наздоганяти завжди легше, ніж втікати. Ну а календар у "Динамо" та в "Металіста" доволі рівний, тож триочкова фора киян може розтанути, як квітневий сніг.

Інше питання, чи оговтався "Металіст" від синдрому домашніх ігор. В попередньому матчі "Метал" вдома переміг (хоча суперником був запорізький "Металург") і взагалі - навесні підопічні Маркевича в чемпіонаті не програвали (дві перемоги при трьох нічиїх). Опустів і лазарет команди, малюнок гри отримує колишніх накреслень, тож позитиву більше, ніж негативу.

Натомість "каноніри" ніяк не можуть знайти стабільність у своїй грі. Перемоги чергуються з нічиїми і перебиваються поразками, як от в минулому турі проти головного конкурента за шосте місце - "Таврії" (1:2). Виникає питання - а можливо кияни настільки впевнені, що зможть пройти "Динамо" і вийти до фіналу національного кубка, що дозволяють собі такі вольності в чемпіонаті? Тут "червоно-синім" потрібно бути максимально обережними, адже піфінальний матч відбудеться 11 травня, після чого в Прем'єр-лізі буде зіграно лише два тури (в яких арсенальцям доведеться зустрітись з "Дніпром" і "Кривбасом"). Тож маючи всі шанси пробитись у Лігу Європи з двох фронтів, "Арсенал" може "прогріти" усюди.

Дискваліфікованих немає.
Травмовані: Бланко, Бордіян, Пшеничних - Рева, Закарлюка.

З останніх 15-ти очних зустрічей між цими командами у семи виграв "Металіст", ще п'ять завершувались миром і тричі був сильнішим "Арсенал". А от у Харкові перевага "синьо-жовтих" не є такою очевидною - чотири звитяги "Метала", три перемоги у киян і одна нічия. Приємним був для київської команди останній візит на ОСК "Металіст", коли "каноніри" перемогли харків'ян в рамках 1/16 фіналу Кубка України - 2:1.

Наш прогноз: 2:1
Найпопулярніший прогноз: 2:0
Матч першого кола: 1:0 (Тайсон 24)