УКР РУС

"Метал забрав дев'ятьох тренерів та багато дітей" : Стороженко – про конкуренцію Металіст 1925 з клубом Ярославського

10 червня 2021 Читать на русском

Голова наглядової ради Металіста 1925 Сергій Стороженко зізнався, як клуб втратив чималу кількість тренерів та юних футболістів через харківський Метал.

"Я вітаю будь-яке творіння. Але приходять якісь люди бандитської зовнішності і кажуть: "Забирайте дітей, тренерів, своє обладнання, щоб вас після 12 числа в дитячій академії не було". Ти хто такий? У тебе є документ, що ти власник? Ні. Ти орендар? Ні. Чого ти командуєш? Хто ці люди? Що значить забрати 400 дітей? Завтра вони вийдуть на площу разом з батьками, мамами, дідусями і бабусями.

Стороженко: Справжній Металіст повернути неможливо

Метал переманює дітей у свою академію? Так, забрали дітей. Дев'ять тренерів і багато дітей. Частина з них вже попросилися назад, але тренери – ні. Як з цим боротися? Неможливо. Не розроблена система, яка є у всіх розвинених країнах. Ми ж всі хочемо жити добре і мати футбол рівня АПЛ. Але там є правило: дитину можна взяти до себе в школу тільки якщо він проживає в радіусі 100 км від штаб-квартири клубу. Ось і все, припинили злодіяння. А у нас вимивали цілі вікові категорії.

Я пропонував розробити і впровадити договір спортивної підготовки. Клуб брав би на себе зобов'язання за освіту, спортивну підготовку, екіпіровку, логістику і т.д. А батьки брали б на себе зобов'язання тренуватися тільки в цьому клубі, і перехід можливий був би тільки при відшкодуванні всіх витрат, витрачених на підготовку дитини. Але система не прижилася, тому що великі клуби, не будемо їх називати, вони зацікавлені в тому, щоб безкоштовно брати хлопчака", – поділився Стороженко в інтерв'ю Tribuna.

"На Євро-2020 він не буде статистом": арбітр зробив Україні ведмежу послугу – справжній лідер збірної, істерика в Росії