УКР РУС

"Мессі, Суарес та Неймар – одне ціле". Артем Кравець – про гол у ворота Бойка, підйом "Гранади" і силу суперника "Шахтаря" в Лізі Європи

12 грудня 2016 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

Інтерв'ю "Футбол 24" із форвардом збірної України, який став найкращим бомбардиром "Гранади" у чинному сезоні Прімери.

У третьому турі поспіль Артем Кравець відзначається результативними діями у складі "Гранади". Спершу український форвард забив "Сельті", що не допомогло його команді зачепитися за очки (1:3). Згодом був результативний пас у битві із "Севільєю" і сенсаційна перемога – 2:1. Зрештою, минулого тижня Кравець засмутив співвітчизника – Дениса Бойка, і здобув для команди один пункт. "Гранада" все ще залишається у зоні вильоту, проте позитивні зміни – очевидні.

Артеме, в матчі із "Малагою" ви врятували для "Гранади" нічию. Більше того – стали одним із найкращих гравців своєї команди. Це поки що ваш найкращий матч в іспанському етапі кар’єри?

Я б не сказав, що це був прямо-таки якийсь феєричний матч. Так, непогана гра, вдалося забити. Але сподіваюся, що мій найкращий матч ще попереду.

У другому таймі ви стали героєм епізоду у штрафному майданчику "Малаги", який претендував на пенальті. За вашими відчуттями – був там фол, чи ні?

Не поставив арбітр пенальті, отже – не поставив. Але за моїми враженнями м’яч летів у мій бік. Суперник справді мене тримав. Якби він так жорстко цього не робив, я б дістався до м’яча і скористався моментом. Про це можна було б навіть не згадувати, якщо б м’яч летів в іншому напрямку. А так – фол був.

Наприкінці матчу "Малага" забила вдруге, щоправда, арбітр цей гол не зарахував. Ви затрималися у захисті. Як там опинилися?

"Малага" подавала кутовий. При корнерах я опускаюся в оборону і граю по м’ячу або із суперником. У тому епізоді я обов’язково повинен був знаходитися у захисті.

Долю епізоду вирішили сантиметри. Було відчуття, що ходили по лезу ножа?

Важко мені було оцінити той епізод. Повернувшись, я побачив, що суперник перебував попереду. Він грав у м’яч і перебував в офсайді, тому суддівська бригада прийняла правильне рішення.

Перед "Малагою" ваша команда здобула сенсаційну перемогу над "Севільєю". Яка атмосфера у "Гранаді"? Відчуваєте емоційний підйом?

У принципі, хороша атмосфера в нашій команді панує постійно. Просто з’явилося багато нових гравців, тож ми у пошуку ігрового контакту. Зараз вже відчувається, що є певні награні зв’язки. Можливо, для багатьох перемога над “Севільєю" стала несподіванкою, але ми прагнемо перемагати в кожному матчі. Сподіваюся, в майбутньому робитимемо це якомога частіше.

Денис Бойко не ображається на вас за те, що змусили його капітулювати?

Ми розмовляли після матчу. Все нормально, все добре. Не думаю, що повинні бути якісь образи. Це – футбол. Якщо б я не забив, то що, довелося б ображатися на нього? (Усміхається).

Роман Зозуля засів у глибокому запасі свого "Бетіса". Як часто спілкуєтеся із Романом? Який у нього настрій? Чи не опускає він руки?

Добре знаючи Романа, не думаю, що йому властиво опускати руки. Чесно кажучи, ми вже давненько не спілкувалися. Можливо, він збирається щось змінити. У будь-якому випадку, це дуже якісний гравець і нападник.

Зовсім нещодавно ви грали проти "Сельти" і навіть забивали їй. Які сильні та слабкі сторони у суперника "Шахтаря" по 1/16 фіналу Ліги Європи?

Це команда достатньо хорошого рівня. Нам проти них було реально важко грати. Але якщо "Шахтар" продемонструє свої найкращі якості, то повинен досягнути успіху.

Ви виходили і проти "Барселони". Які враження, коли поруч на полі свій космічний футбол демонструють Мессі, Суарес та Неймар?

Ой, ця трійця футболістів – просто блискуча! Це надзвичайно високий рівень футболу. Думаю, зі мною усі погодяться, що виділяти з цього тріо когось одного – важко. Вони, як одне ціле.

Вам небайдужа благодійна діяльність. Якщо це не таємниця, то скільки грошей вже вдалося зібрати в рамках акції, і які лоти плануються у перспективі?

Поки що ми продали одну футболку Фернандо Торреса. Є ще невеликі пожертви. Але поки що цієї суми недостатньо. Плануємо зібрати значно більше. Наступний лот буде ще до Нового року – футболка "Барселони" з автографами. Сподіваюся, зберемо суму в повному обсязі, щоб допомогти пологовому будинку. Бо там дійсно дуже сумна ситуація.

Олександр Гапоненко, Олег Бабій, "Футбол 24"

Кравець: "З сім'єю вирішили, що потрібно виходити з зони комфорту, тому що в майбутньому шансу може вже не бути"