УКР РУС

"Мені здається, це найкращий вибір": Кройф пояснив причину, заради якої покинув Барселону

22 червня 2023 Читать на русском

Хорді Кройф після Барселони хоче повернутися до тренерської роботи.

В останній день червня закінчується термін контракту спортивного директора Барселони Хорді Кройфа. Він заздалегідь повідомив каталонців про небажання продовжувати угоду, що багатьох здивувало.

Барселона швидко визначилася із заміною Кройфа – колишня легенда готова відмовитися від свого агентства

У коментарі The Athletic 49-річний Кройф пояснив своє рішення продовжити кар'єру в статусі тренера. "Барселона зателефонувала мені, коли перебувала у важкому становищі. Я не міг не відповісти на її прохання по допомогу. Клуб запропонував мені довгостроковий контракт, але я спеціально обрав короткостроковий варіант, тому що знав: надалі я хочу повернутися на тренерський місток. Це те, що я хочу зробити. Це не означає, що я більше не хочу працювати спортивним директором – я готовий до обох ролей. Але на даний момент я віддаю перевагу тренерській професії. Мені здається, це найкращий вибір.

Я отримував пропозиції від клубів МЛС. Коли я працював у Китаї, мені надходили пропозиції з Ла Ліги, але тоді я хотів дотриматися свого контракту. Зараз я хочу розглянути всі пропозиції й ухвалити зважене рішення", – зазначив Кройф.

"Ти такий спокійний, ніби з Реала приїхав": грав з Ломаченком і Кройфом, перемагав Динамо та Шахтар, тренує і кайфує