УКР РУС

"Мені почали погрожувати бандити": екс-нападника Ворскли залякували через небажання підписувати контракт

25 травня 2020 Читать на русском

Колишній нападник Ворскли Каталін Лікіою пригадав, як переходив у полтавський клуб.

"Пам'ятаю, ми грали з Тирасполем, і я забив класний гол. Після цього мені дзвонили з десяток різних агентів, і кожен пропонував підписати з ними договір, обіцяючи натомість, що влаштує мене мало не в клуб топ-5. Але я не хотів так працювати, а відразу сказав, запропонуйте конкретний варіант. Був один український агент з Вінниці, який знайшов варіант з Ворсклою. На той момент це була конкретна пропозиція, і я погодився.

Динамо – в топ 5 команд Європи за кількістю ігрового часу в клубних вихованців у національному чемпіонаті

Мені запропонували дуже маленьку зарплату. Подумали, що я повний дурень. Але я ж знав, які гроші платять в Україні і не хотів погоджуватися на їхні умови. Приїхав з Ворсклою на збір до Туреччини і мені почали погрожувати бандити. Сказали, або погоджуюся на зниження зарплати, або вони відберуть мій паспорт, і я не виберуся назад. Чесно скажу, тоді дуже злякався і уявляв найгірші варіанти. Думав, що мене можуть навіть побити або покалічити.

Мені допоміг Аркадій Запорожану (молдавський агент ФІФА. – прим). Я подзвонив йому, він мене відразу заспокоїв, сказав, щоб я не нервував і що ніхто мене в Туреччині не вб'є. Потім він сам поговорив з ким треба, і все вирішилося добре", – цитує Лікіою moldfootball.

Нагадаємо, румунський форвард виступав за український клуб з 2006 по 2008 роки. За цей час Каталін зіграв за Ворсклу 31 матч, в яких забив 2 голи та віддав одну результативну передачу.

"Рефері не здав 45 тисяч, його посадили на 10 років. Так і помер у в'язниці": як українець тренував команду мафіозі