УКР РУС

"Мене називають конголезьким Мбаппе": легіонер новачка УПЛ порівняв себе із зіркою ПСЖ

16 липня 2023 Читать на русском

Новачок Полісся Бені Макуана заявив, що за ігровими якостями він схожий на зірку французького ПСЖ Кіліана Мбаппе.

"Я не буду заглиблюватись в футбольну термінологію. Можливо, буде простіше, якщо я вам та вболівальникам команди скажу, що з самого раннього дитинства були моделі футболістів, на які я рівнявся. Думаю, так буде легше зрозуміти і про мої якості, зрозумівши, що це за гравці. На рівні моєї країни – це один із нападників: Болі Сідуан, але, очевидно, що гравці з Конго не настільки відомі широкому загалу. Коли я переходив в Європу, багато фахівців і журналістів називали мене конголезським Кіліаном Мбаппе. За ігровими якостями, я не буду лукавити, я себе порівнюю з цими гравцями.

Новачок Полісся пояснив, чому вирішив продовжити кар'єру в Україні

Я не дарма згадав на початку розмови про Кіліана Мбаппе. Багато хто бачив його гру на стадіоні, багато хто бачив його гру на трибунах. Я ж виходив грати проти нього на полі. Я бачив, що це за талант, я бачив, що це за професіонал. Мені хотілось би довести свої вміння до досконалості і бути гравцем з таким же «інстинктом вбивці» перед воротами суперника. Він один з небагатьох, хто має усі необхідні якості та цей інстинкт. Мені хотілось би бути таким же в атаці, але разом з тим зберегти баланс із обороною, бо Мбаппе може дозволити собі не відпрацювати в обороні в деяких епізодах, але я собі такого дозволити не можу. Саме цей баланс мені хотілось би зберегти і розвинути", – цитує Макуану клубна прес-служба Полісся.

Нагадаємо, конголезький хавбек підписав контракт терміном на 3 роки, перебравшись з французького Монпельє. Деякі ультрас Полісся виступили проти африканських новачків клубу.

Кіпер-гренадер із Севастополя, бомбардир з англійським досвідом і талант з аматорського футболу: нові імена УПЛ