УКР РУС

"У мене нема часу на футбол": фіналіст ЛЧ 2013 тихо завершив кар'єру, а зараз ділиться мільйонами євро

10 червня 2022 Читать на русском

Центральний захисник Невен Суботіч вперше публічно оголосив, що повісив бутси на цвях.

Минулого літа серб покинув Альтах і після цього більше ніде не грав. Він ніколи не заявляв, що завершив кар'єру. До інтерв'ю з Augsburger Allgemeine.

"Я просто ще не встиг зробити це офіційно. Час від час стежу за футболом, але гру не дивлюсь. Лише найважливіші моменти, хочу бачити голи. Мене футбол сам по собі не цікавить, але я радий за своїх колишніх одноклубників", – заявив Невен.

Чемпіон Європи-2016 завершив кар'єру

Понад 10 років тому він заснував фонд, який займається постачання питної води у Східній Африці. Разом із тамтешніми партнерами компанія спортсмена бурить свердловини та будує каналізаційні системи. Наразі завершено 464 проєкти, які допомагають понад 180 тисячам людей. Щорічно Суботіч жертвує у фонд 400 тисяч євро.

"Жінки і діти перебувають у дорозі до шести годин в день, несучи брудну воду. Ви можете уявити, що відбувається, якщо ви п'єте заражену воду щодня? Замість того, щоб ходити в школу, діти повинні носити воду. Так освіта стає розкішшю, а вода – потребою та обов'язком.

У мене була чудова кар'єра. Я б міг ще пограти за деякі команди, але на це потрібен час, а в мене його нема. Не можу грати у футбол й керувати фондом. Мені подобається бути освіченим. Хочу побудувати щось значуще", – резюмував вже колишній гравець.

Нагадаємо, Невен найбільше відомий за виступами у Борусії Дортмунд, з нею він доходив до фіналу ЛЧ в 2013 році, але поступився Баварії 1:2. В активі футболіста два тріумфи у Бундеслізі, Кубку й Суперкубку Німеччини.

"Дістав зошит, провів розминку – воротарі лежали з нашатирем під ялинками": злий геній Динамо та магія третьої хвилини