УКР РУС

Мбаппе загасив конфлікт у збірній – нападник зізнався, що сказав Грізманну

24 березня 2023 Читать на русском

Нападник збірної Франції Кіліан Мбаппе вперше прокоментував нову роль у команді, після отримання капітанської пов'язки.

"Хороший капітан? Він має бути орієнтованим на команду та об'єднувати. Я не збираюся змінювати себе, але у мене є голос, до якого прислухаються. Це потрібно добре використовувати, думати про колектив. Між мною і моїми товаришами по команді не повинно бути розриву. Партнери, які грали зі мною, знають, що моя перша одержимість – перемога. І перемагаю не один, а з командою. Я буду зв'язком між старшим поколінням і молодим у збірній.

Дешам обґрунтував призначення Мбаппе капітаном – збірна Франції на межі конфлікту

У команді є важливі гравці, я не хочу вирішувати один, нав’язуватись, я хочу дати іншим проявити себе. Ми завжди працювали разом, коли кожен на своєму місці, досягаючи великих результатів. Було б помилкою все це втрачати.

Я буду іншим капітаном. Не думаю, що тренер зробив мене капітаном, думаючи, що я збираюся робити те саме, що й Льоріс. Я знаю, що мої слова викликають шум. Люди бачитимуть мене трохи частіше, але я хочу залишити місце для інших, тому я не повинен монополізувати медіа-простір. Не думаю, що буду приходити сюди на кожну гру.

Я розмовляв з Грізманном, тому що він був розчарований, і це зрозуміло. Я сказав йому, що на його місці я міг би так само відреагувати. Він, можливо, один із найважливіших гравців епохи Дідьє Дешама. У нього є досвід у збірній Франції, якого немає у мене, і це цінує вся команда. Нам потрібен він і його радість життя. Будемо працювати рука об руку, пліч-о-пліч. Якщо він має що сказати, я сяду і послухаю. У цій групі кожен може вільно висловлюватися", – зазначив Мбаппе на прес-конференції.

Нагадає, що збірна Франції зіграє проти Нідерландів в рамках відбіркових матчів на Євро-2024 24 березня. Початок матчу о 21:45 за київським часом.

"У "Золотого м'яча-2023" вже є володар": Лєвандовскі бачить лише одного гравця, здатного зіпсувати тріумф Мессі