УКР РУС

Майстер-клас для "Шахтаря". Серія А. 25 тур. Підсумки

14 лютого 2011

Ох і цікавим вийшов 25 тур Серії А. Одразу два поєдинки, які називалися центральними ще до туру, повністю виправдали це звання.

На “Олімпіко де Торіно” відбулася гра “Ювентус” - “Інтер”, яку ми назвемо центральним матчем туру №1. У туринців нарешті повністю одужав Сімоне Пепе, а у нападі Матрі та Тоні сумлінно відпрацьовують витрачені на них гроші.

Бувають ігри, коли у команд на двох по справжньому небезпечних моментів як кіт наплакав, але гра дивиться, інтригує і ти хочеш, щоб такі матчі не закінчувалися. Все вищесказане стосується і поєдинку в Турині. За увесь матч гравці “Ювентуса” завдали лише одного удару у рамку воріт — він на рахунку Матрі, однак цього було достатньо, для перемоги “бьянко-неррі”.

Що ж до гостей, то у другій половині другого тайму моменти у них таки почали виникати і навіть рахунок мав ставати — 1:1, але Ето’О завдав удару, після якого заслужив на звання невдахи туру.

Звичайно ж, у класі Самюеля ніхто не сумнівається, та й дай йому пробити з цієї позиції ще разів зо 200, то всі 200 він і заб’є, однак чомусь так є футболі, що подібні казуси трапляються у матчах надпринципових. Що цей матч був саме таким свідчить хоча б те, що лише ці дві команди за усю історію чемпіонатів Італії зуміли здобути Скудетто п’ять разів поспіль. От тільки “Інтер” з приходом на місток головного тренера команди Леонардо робить все можливе, аби поставити новий рекорд. Перший крок, аби цього не сталося, гравці “Ювентуса” зробили.

Ця перемога стала чудовим подарунком для Джорджіо Кьєлліні, який проводив свій 200 поєдинок за “Ювентус”.

 

До першого за багато років чемпіонства крокує “Наполі”, який перемагає майже усіх і чекає на помилку “Мілану”, що йде першим. Цього разу суперником неаполітанців була “Рома”, однак у матчі з “Наполі” “вовки” виявилися беззубими. Поєдинок "Рома" - "Наполі" став матчем туру №2.

І коли дивишся на гру команди Вальтерра Маццарі, то ніби то й “Рому” нема у чому звинувачувати. Просто “Наполі” чудово комбінував в атаці і захищався усією командою. Причому захищався спокійно і впевнено. Так, що стало зрозуміло що гравцям “Роми” цю оборону пройти не вдасться вже з середини другого тайму.

А на його початку Кавані пробивав пенальті. Міг і не забити, проте після того, як м’яч спочатку влучив в одну, а потім у іншу стійку, Едінсон встиг підбігти ближче до воріт і вдало зіграв на добиванні.

А на 83 хвилині уругваєць зняв усі питання про переможця — 0:2.

Проте заслуга у голах Кавані не стільки його, як усіх гравців “Наполі”, через що ми їх і назвемо командою туру. А "Шахтареві" здалося б взяти на замітку, як потрібно перемагати "Рому".

 

А героєм туру став Антоніо ді Натале з “Удінезе”, чия заслуга є у всіх трьох голах у ворота “Чезени”. Спочатку капітан відкрив рахунок бездоганно виконавши штрафний і саме цей удар став найкращим голом у турі.

Пізніше капітан фріулців вдало асистував Інлеру після чого, ще раз влучно пробивши, довів рахунок до непристойного.

І хоча дехто вважає, що “Чезена” надто слабкий суперник, та якщо йдеться про матч з “Удінезе”, який демонструє атакувальний футбол, то саме проти таких суперників “Чезена” і любить грати, адже козирем цієї команди є саме контратаки.

 

Розгром туру стався у грі “Мілан” - “Парма” - 4:0, у якій виблискували Кассано та Робінью. Хоча відкрив рахунок Кларенс Зеєдорф, якому асистував Ібрагімовіч. Подвоїв рахунок Кассано, і на цьому перша половина гри завершилася.

У другому таймі Антоніо, дочекавшись виходу на поле Робінью, впродовж трьох хвилин віддав два чудові паси на бразильця, які той успішно реалізував у голи.

4:0 - “Парма” бита у “Мілані”.

 

Щодо колишньої команди Кассано “Сампдорії”, то після того, як її покинули Антоніо та Пацціні усі прогнозували їй найближче майбутнє у Серії В.

Приймаючи “Болонью”, генуезці довели, що з ними ще й ой як потрібно рахуватися, адже вже на 15 хвилині перемагали 3:0. Могли б забити більше, але напевне слушно вважали, що цього для перемоги буде достатньо і навіть дозволили гостям одного разу забити у власні ворота. Перемога “Сампдорії” стала несподіванкою туру.

 

А от хто справді заслуговує на пониження в класі, так це “Барі”. Навіть приймаючи “Дженоа” - команду, яка традиційно грає у захисний футбол, гравці “Барі” більшу частину матчу провели біля власних воріт, дуже зрідка організовуючи ну дуже не небезпечні атаки.

Коли дивишся на турнірну таблицю, то дивуєшся, звідки і тих 15 очок у “Барі” назбиралося. От у вильоті якої команди мало хто сумнівається. Одним словом, антикоманда туру.

 

А найбільше голів було забито у грі “Палермо” - “Фіорентина”. У цьому матчі наставник фіалок Сініша Міхайловіч зробив заміну туру, випустивши на поле замість Маріо Сантани Адема Льяїча. Сталося це на 77 хвилині і за рахунку 2:2.

Вже через дві хвилини серб адаптувався на полі і вдало діючи на лівому фланзі атаки прострілив вздовж воріт і змусив помилитися Чезаре Бово, який зрізав м’яча у власні ворота. А на 88 хвилині саме Льяїч відкотив м’яча під удар Монтоліво і капітан “Фіорентини” встановив остаточний рахунок матчу — 2:4. Для фіалок на Сицилії чудові кліматичні умови.
 

А от у гра "Брешія" - "Лаціо" - 0:2 стало зрозуміло, що місце в основному складі "орлів" Мауро Сарате не гарантоване. У старті вийшов Лібор Козак, а Мауро грів лавку запасних до 75 хвилини.

До слова, Козак забив другий гол у матчі, то ж віддячив тренеру за довіру і натякнув Сарате, що йому ще доведеться поборотися за місце у стартовому складі.