УКР РУС

Майно екс-президента Металіста Курченка заарештоване у Швейцарії

16 жовтня 2018 Читать на русском

Генеральна прокуратура повідомила про арешт майна екс-власника та президента Металіста Сергія Курченка. Сума заарештованих коштів складає близько 2 млн доларів США.

У Швейцарії заарештоване майно колишнього власника та президента харківського Металіста Сергія Курченка. За запитом Генеральної прокуратури України про міжнародну правову допомогу на рахунках бізнесмена арештовано кошти в загальній сумі 2 млн доларів США, повідомляє офіційний сайт Генеральної прокуратури України.

Помер легендарний екс-тренер Динамо Олег Базилевич

Як зазначили у відомстві, наразі здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно створення злочинної організації екс-президента України Віктора Януковича та її структурного підрозділу під керівництвом Сергія Курченка, а також вчинення у її складі тяжких, особливо тяжких та інших злочинів у паливно-енергетичному та банківському секторах економіки, сфері оподаткування та інших.

Про підозру в участі у вказаній злочинній організації та у вчиненні низки особливо тяжких злочинів у її складі повідомлено, зокрема, службовим особам ПАТ Брокбізнесбанк, який, за даними слідства, був підконтрольний учасникам злочинної організації.

"З ким порозумівся Палкін – незрозуміло". Навіщо ультрас "Металіста" проти "Шахтаря", чи пробачили Маркевичу "Дніпро" і чому Курченко – "людина-гівно"

У ході розслідування встановлено, що за участь у злочинній організації та вчинюваних нею злочинів один із колишніх службових осіб ПАТ Брокбізнесбанк отримував значні суми коштів. За повідомленням компетентних органів Швейцарської Конфедерації встановлено один з рахунків, на який, за даними слідства, перераховувались злочинним шляхом здобуті кошти, а також рахунок одного з підконтрольних злочинній організації підприємств на території цієї держави.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що конфіскація майна ФК Металіст у Курченка на користь держави знаходиться на фінальній стадії. Клуб має борги на більш ніж 800 млн гривень. Курченко став президентом ФК Металіст у 2012 році, придбавши клуб в Олександра Ярославського.