УКР РУС

Матч "Шальке"-"Хапоель" потрапив у букмекерський скандал

8 січня 2011

Букмекерський скандал набирає обертів. Якщо раніше йшлося про дивні ігри в попередніх сезонах, то зараз під підозру УЄФА потрапив осінній матч Ліги чемпіонів, в якому "Шальке" на своєму полі обіграв "Хапоель" з Тель-Авіва (3:1).

На перший погляд, результат не особливий, однак в УЄФА, за повідомленнями німецьких ЗМІ, почали розслідування через надзвичайно високі виплати за перемогу в азіатських букмекерських конторах, які склали коло 12 мільйонів євро.

У центрі уваги опинився колишній захисник ізраїльської команди Дуглас да Сілва. Ізраїльська газета "Гаарец" пише, що після цієї гри в клубі обурювалися відверто слабкою грою оборони, хоча в домашньому матчі у німецької команди не було шансів відзначитися (0:0). Однак керівництво тель-авівського клубу було шоковане, коли дізналося, що цей матч тепер уважно вивчають в УЄФА.

"Таких історій дуже багато. Я не бачу нічого дивного в тому, що бідні команди на виїзді грають гірше, ніж удома", - сказав стосовно цього матчу тренер "Шальке" Фелікс Маґат.