УКР РУС

Марсель вдома переграв Зальцбург

26 квітня 2018 Читать на русском

Перший півфінальний матч Ліги Європи між Марселем та Зальцбургом завершився перемогою господарів.

Матч почався з потужного натиску господарів, які переважали Зальцбург у швидкості та позиційній боротьбі. Гості не встигали і часто фолили, що на 15 хвилині привело до штрафного з правого флангу: Пайє потужно подав на дальню штангу, а Товен, про якого начисто забув Ульмер, замкнув – 1:0. Повтор показав, що удар Товена спочатко прийшовся у власну ж руку, однак арбітри проморгали цей епізод.

Після забитого м'яча Марсель здав оберти й дав Зальцбургу грати. Особливо активним був Лаймер, який раз за разом обігрував по декілька захисників, однак забити йому не вдавалося. Гостям не вистачало гостроти та правильних рішень в останній фазі атаки, однак з кожною хвилиною вони почувалися все впевненіше.

Другий тайм взагалі почався за повної переваги Зальцбурга. На перших же хвилинах Вольф вирвався майже віч-на-віч та пробив під поперечину, однак в останній момент захисник зрикошетив м'яч. Крім того, Лаймера збили у штрафній Марселя, однак арбітр промовчав. Марсель, тим не менш, втрачав ініціативу, тому Руді Гарсія вдався до замін. Випустивши Н'Джіє, він вгадав на всі сто: камерунець в першій же атаці разом з Пайє розірвав оборону та забив гол з меж штрафної – 2:0.

Не можна сказати, що Зальцбург поплив після другого м'яча. Кілька моментів мали Айдара, Даббур та Лаймер. На 77-й хвилині Шлагер замкнув простріл ударом метрів з восьми у протихід голкіперу, однак влучив у штангу. На 90+2 хвилині Беріша впав у чужій штрафній, однак арбітр знов промовчав! Зрештою, забити гостям так і не вдалося: арбітр фінальним свистком зафіксував перемогу Марселя – 2:0. Тепер все буде вирішуватись у Австрії.

Ліга Європи УЄФА, 1/2 фіналу

Марсель – Зальцбург – 2:0

Голи: Товен, 15, Н'Джіє, 63