УКР РУС

Маркович: В Україні є клуби, які за бюджетом дорівнюють всьому естонському чемпіонату

5 березня 2018 Читать на русском

Захисник естонського Нимме Калью Андрій Маркович розповів, чому вирішив переїхати в нову країну.

"Чи очікував переїзду в Естонію? Ні. Після завершення оренди у Винниках повернувся в Карпати. Зважаючи на те, що на моїй основній позиції правого оборонця там велика конкуренція, почав роздумувати про ще одну оренду. Розглядав різні варіанти, а тут якраз агент Андрій Зелінський запропонував мені Нимме Калью. Я почав вивчати, що це за команда – побачив, що вона регулярно бореться за медалі, має значний єврокубковий стаж. Те, що розповів Андрій, мене зацікавило, та й стосовно запропонованих умов ми з ним зуміли знайти з клубом спільну мову.

Залишитися в Карпатах не було змоги? Наскільки я зрозумів, на моїй позиції у них все укомплектовано, тож я не бачив сенсу залишатися. Якщо моя позиція "закрита", то я й не особливо розглядав варіант залишатися, щоб бути в запасі. Переговорив з тренерами і керівництвом – і в підсумку пішов в оренду.

Говорив з Бойчишиним, Друді чи Смалійчуком? Мали можливість поспілкуватися з усіма. Деякі питання з одним вирішувалися, деякі – з іншими.

Умови в Естонії? Дивлячись із ким порівнювати. У нас, напевно, є клуби, які за бюджетом дорівнюють всьому естонському чемпіонату. Але, разом із тим, є й ті, де людині важко заробити на життя. А в Естонії, принаймні, обіцяне виконують. Та й до того ж, наскільки доводилося чути, кілька клубів відповідають рівню й деяким нашим учасникам Прем’єр-ліги за своїм матеріальним положенням", – сказав Маркович в інтерв'ю Sport Arena,

Нагадаємо, Маркович належить Карпатам, а за Нимме Калью виступатиме на правах річної оренди.