УКР РУС

Маркевич назвав чемпіонати, в яких продовжать кар'єру гравці Маріуполя – сам тренер допомагатиме Україні з Європи

24 березня 2022 Читать на русском

Головний тренер Маріуполя Остап Маркевич розповів про майбутнє деяких з гравців азовського клубу після початку війни на території України.

"Усі футболісти і тренери Маріуполя в Туреччині? Так, майже у повному складі, в Туреччині, лише за винятком кількох тренерів і гравців. Микита Петерман буде на правах оренди грати за польську команду з Першої ліги. Данило Гончарук поїхав у Сан-Марино в оренду. Андрій Кухарук теж вирушив зустріти свою сім'ю у Польщу.

Екс-гравець Шахтаря нарешті вийшов на зв'язок після 3 тижнів пекла Маріуполя: "Ви коли-небудь пили воду з калюжі?"

Що стосується тренерів, то Ілля Кононов полетів додому в Білорусь. Ми з моїм помічником Сергієм Атласюком на початку березня вирушили в Україну. Вже коли я прибув до кордону до Польщі, у мене відбулася розмова з моїм батьком та братом, які зараз перебувають в Україні, ми ухвалили рішення, що я залишуся в Європі. Тут є наша рідня, тому батько мені сказав, щоб я залишався там за старшого

Це складне рішення, але в час війни я був вимушений підкоритися главі сім’ї, який приймає рішення. Кілька днів я був на польському кордоні, де мав можливість переконатись з якою увагою та добротою поляки ставляться до українців. Також був вражений високим рівнем організації всього процесу допомоги від поляків. Було багато видів різноманітної допомоги українцям, і польська сторона проявила себе якнайкраще. Користуючись нагодою, висловлюємо велику подяку польському народу!

Пізніше мені зателефонувала моя дружина з Іспанії та сказала, що є дуже багато роботи у самій Валенсії, чимало гуманітарної допомоги, потрібні чоловічі руки для вантажу та інших речей. Тому я приїхав та зараз тут допомагаю", – поділився Остап Маркевич у інтерв'ю Fanday.

"Я їду і плачу, від новин розривається душа": екс-форвард 90-х курсує Європою на фурі – його рідні під обстрілами щодня