УКР РУС

Маріуполь здобув мінімальну перемогу над Олександрією

22 вересня 2018 Читать на русском

Маріуполь у матчі-відкритті 9-го туру УПЛ завдяки ранньому голу Руслана Фоміна завдав другої поспіль поразки команді Володимира Шарана.

Перший тайм у Олександрії не заладився. Вона почала активніше, але пропустила вже на 8-й хвилині матчу в досить банальній ситуації: Федорчук виконав довгу передачу, Цуріков затримався, і Фомін, розвинувши височенну швидкість, під кутом вискочив на ворота Паньківа, пробивши з незручної позиції – 1:0. Через шість хвилин Маріуполь міг подвоїти перевагу, однак красивий удар Мишньова у падінні через себе пройшов над воротами. Олександрія ж оговталася ближче до кінця тайму, створивши кілька перспективних моментів після флангових передач. Найбільш близькими до голу гості були на 42-й хвилині, коли Ковалець завдав потужного удару низом з-за меж штрафного – Гальчук парирував цей постріл.

Другий тайм був менш ефектним. Олександрія закидувала суперника з кутових, однак перший по-справжньому небезпечний момент відбувся лише на 56-й хвилині, коли все той же Ковалець завершив свій прохід сильним ударом, змусивши Гальчука вступати у гру. Тут же гості могли пропустити після вихода Зубкова на ворота, однак тепер свою команду врятував уже Паньків. Аж на 90-й хвилині Банада після подачі з кутового влучив у поперечину – більшого гості так і не створили. Загалом же ця половина зустрічі виглядала прісно й завершилась без голів. Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу господарів – 1:0.

Таким чином, Маріуполь набрав десять очок та піднявся на сьому сходинку в турнірній таблиці, однак конкуренти зіграють свої матчі трохи пізніше. Олександрія залишилась на другому місці з шістнадцятьма очками.

Чемпіонат України 2018/2019 9-й тур

Маріуполь – Олександрія – 1:0

Гол: Фомін, 8