УКР РУС

Маріуполь не бачить підстав для перенесення матчу проти Динамо в інше місто та запрошує Ігоря Суркіса переконатись у цьому

25 липня 2017 Читать на русском

ФК Маріуполь запевняє про можливість проведення домашніх матчів команди у прифронтовому місті.

Новачок УПЛ заявляє, що не бачить жодних підстав для перенесення матчу 7 туру УПЛ Маріуполь – Динамо в інше місто, повідомляє офіційний сайт клубу.

Нагадаємо, МВС вважає недоцільним проведення матчу Маріуполь – Динамо на стадіоні "Іллічівець".

Приазовський клуб посилається на 10 статтю Регламенту Української Прем'єр-Ліги, у якій зазначено, що основний стадіон, на якому проводяться домашні матчі головної команди клубу, повинен знаходитись на території населеного пункту за місцем державної реєстрації клубу (виняток зроблено лише для Шахтаря, Олімпіка та Зорі, які зі зрозумілих причин не можуть грати вдома). Крім того, наголошується, що стадіон "Іллічівець" атестований ФФУ як домашня арена клубу на сезон 2017-2018.

"Що стосується "гарантій безпеки", які просить надати президент ФК Динамо Ігор Михайлович Суркіс, то ми звертаємо увагу футбольної громадськості України на підміну понять. У наш суворий час ніхто з тих, хто проживає в Україні, не може дати гарантій безпеки, так як країна фактично перебуває в стані війни, і кожен день відбуваються події, які є відлунням даного сумного факту.

Але говорити про гарантії забезпечення безпеки можна і потрібно. ФК Маріуполь спільно з керівництвом СБУ, МВС та міста докладе всіх зусиль для того, щоб перебування гостей з Києва в місті було безпечним і комфортним.

Раніше до Маріуполя приїжджало багато команд, у тому числі і молодіжні команди Динамо. По дорозі до Маріуполя не підірваний жоден автобус, а на стадіоні не було зафіксовано жодної надзвичайної події.

Маріуполь – Динамо: Кияни вносять клопотання щодо перенесення матчу на нейтральне поле

Інтелектуальні камери CCTV, якими оснащений стадіон "Іллічівець", підключені до глобальної системи безпеки – Єдиного аналітичного сервісного центру (UASC). Аналогічні за своїми можливостями системи Smart City функціонують в Лондоні, Дубаї, Сінгапурі, а ось в інших футбольних містах України (Київ, Харків, Львів) такої системи і такої інтеграції немає. На всіх вхідних групах стадіону у клубу працюють стюарди, оснащені персональними металодетекторами для запобігання можливості пронесення на стадіон зброї. Тому є вагомі обставини заявляти, що стадіон "Іллічівець" – один з найбільш безпечних стадіонів України!

Ми запрошуємо президента ФК Динамо Ігоря Михайловича Суркіса особисто перевірити вищесказане і сформувати свою власну думку про рівень організації процесів безпеки в Маріуполі. Впевнені, що після цього візиту всі можливі побоювання будуть зняті, і ФК Динамо допоможе нам подарувати свято Великого Футболу не тільки 500 тисячам жителів Маріуполя, а й тисячам своїх уболівальників, які в даний час забезпечують безпеку нашого міста на передовій лінії фронту", – йдеться на офіційному сайт Маріуполя.

Почему в теме "Играть ли в Мариуполе" уже не осталось места футболу и с этим пора заканчивать

"Нікого змушувати їхати в Маріуполь не треба". Олександр Монзолевський – про службу в зоні АТО, як грають в футбол та вболівають на війні