УКР РУС

Маріуполь – Карпати, Олександрія – Чорноморець: анонс матчів УПЛ

6 жовтня 2018 Читать на русском

В рамках 11-го туру УПЛ Маріуполь приймає Карпати, а Олександрія зіграє проти Чорноморця. Анонс поєдинків читайте на Футбол 24.

Маріуполь – Карпати

6 жовтня, 14:00, Маріуполь, стадіон ім. В. Бойка

Головний арбітр: Денис Шурман (Київська обл.)

Телетрансляція на телеканалі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Маріуполь в останніх п'яти матчах набрав непоганий хід, вигравши три з них та програвши лише Шахтарю та Динамо – причому з грандами азовці демонстрували досить пристойний рівень футболу. Взагалі, три перемоги для Маріуполя за останні 20 днів – це майже 70% від всіх набраних очок у сезоні, що знову ж таки говорить про покращення результатів підопічних Олександра Бабича. Даний левел-ап забезпечується грамотним пресингом у центрі поля та швидким переходом з оборони в атаку – і наявність у складі екс-карпатівця Валерія Федорчука у всій цій моделі наразі має ключове значення. Він класно приймає рішення та старається максимально вертикалізувати футбол Маріуполя, а також має непоганий удар – словом, саме його азовцям і не вистачало. Передумов до того, щоб відмовитись від свого стилю в матчі з Карпатами, не помітно, тож господарі повинні зіграти точно так же.

Статистика протистояння Маріуполя проти Карпат
Всього:
34 матчі, 13 перемог Маріуполя, 6 нічиїх, 15 перемог Карпат. Різниця м’ячів – 46:53.
У Прем’єр-лізі: 32 матча (+12, =6, -14, 43:49)

Карпати у минулому турі були знищені Шахтарем на власному полі з рахунком 1:6. Звісно, поразка "гірникам" для будь-якого українського клубу не є чимось страшним, але львів'яни після неї досі залишаються з двома перемогами у сезоні та дев'ятьма очками в турнірній таблиці – а на дворі вже жовтень. Довгий час "зелено-білих" рятувала відносна щільність УПЛ, в якій від передостанньої сходинки до зони єврокубків була відстань в одну перемогу, але поступово розрив збільшується: до шостого місця "левам" не вистачає вже чотирьох очок, а в разі поразки Маріуполю їм залишиться сподіватися лише на Зорю, до якої стільки ж. Все це ставить Карпатам дуже просту, але критично важливу задачу на виїзд до берегів Азовського моря – їм потрібно перемагати за будь-яку ціну. З кров'ю, сльозами, автоголами, гандбольними ударами чи підтасовками у протоколі – немає значення. Головне – набрати завітні три очки.

Олег Смалійчук – про те, кого називає "вівцями", скільки треба грошей для боротьби за єврокубки та кому належать Карпати

Вакула: У Маріуполя немає іншого виходу, окрім як здобувати очки в наступних матчах

Кадрова ситуація обох команд стабільна, але не безпроблемна. Під питанням знаходиться участь у матчі Руслана Фоміна, який через пошкодження пропустив матч проти Чорноморця тиждень тому, однак недостача атакувального гравця компенсується завершенням дискваліфікація центрбека Олексія Бикова. Щодо Карпат, то існують певні сумніви щодо участі у грі Вільяма де Камарго, який ще не відновився від травми. В цілому ж у львів'ян всі ключові виконавці здорові й готові грати, а бонусом стало повернення Андрія Нестєрова – втім, він лише почав тренуватись і не вийде на поле.

"Родзинки" матчу:
– Карпати в матчах чемпіонату на полях суперників не програють з 9 грудня 2017 року впродовж рекордних для клубу 10-ти ігор: 3 перемоги та 7 нічиїх.
– Маріуполь не пропускає голів від Карпат впродовж 270-ти хвилин.

Орієнтовні склади на матч Маріуполь – Карпати

Маріуполь: Гальчук – Тищенко, Яворський, Биков, Демірі – Ігнатенко, Федорчук – Чурко, Мишньов, Вакула – Борячук

Карпати: Шевченко – Мірошниченко, Федецький, Ковтун, Лебеденко – Франко, Ербес – Мякушко, Швед, Гуцуляк – Понде

Прогноз Футбол 24 – 2:2

Олександрія – Чорноморець

6 жовтня, 17:00, Олександрія, КСК "Ніка"

Головний арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)

Телетрансляція на телеканалі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Олександрія провела фантастичний старт, вигравши п'ять із шести стартових турів, однак у вересні за підопічних Володимира Шарана стало страшно. Спочатку вони ледь не програли Львову (2:2), а потім поступилися у трьох матчах поспіль – Шахтарю та Маріуполю в чемпіонаті та Чорноморцю в Кубку. Битва проти Олімпіка у Києві приймала для олександрійців виключне значення, однак після першого тайму вони справедливо горіли з рахунком 2:1 – здавалося, що "жовто-чорні" таки поплили. Тим не менш, вони повернулися у гру, а разом з тим і у гонитву за бронзою, на останніх хвилинах здобувши вольову перемогу (2:3). Втім, якщо згадати попередні зустрічі, то Олександрія і там виглядала дуже непогано, залишаючись бойовитою та дуже небезпечною при стандартних положеннях, а поразка в Кубку на совісті резерву – на ту гру не приїхав навіть Володимир Шаран. Словом, Олександрія залишається на ходу.

Статистика протистояння Олександрії проти Чорноморця
Всього:
22 матчі, 9 перемог Олександрії, 7 нічиїх, 6 перемог Чорноморця. Різниця м’ячів – 27:23.
У Прем’єр-лізі: 14 матчів (+4, =5, -5, 15:16)

Чорноморець також видав непоганий старт, але у наспіх сформованої перед початком сезону команди спад форми та затяжна пробуксовка були очікуваними. Одесити за останні шість турів набрали лише два очки, хоча не варто списувати цю команду – одне з них було здобуте у грі з Динамо (хоча в наш час це не таке вже й геройство). "Моряки" відзначаються просто таки ультимативними непоступливістю та впертістю – навіть суператака Шахтаря змогла зламати їх спротив лише після години безрезультатного довбання об відчайдушну оборону. Майже у всіх своїх матчах підопічні Ангела Червєнкова дають бій і програють з мінімальним розривом, тож легко Олександрії не буде.

Червенков: Чорноморець по грі не поступався Маріуполю

Шендрік – про результати Олександрії: Не було ніякої смуги невдач

Кадрова ситуація обох команд стабільна. У Олександрії немає ні травмованих, ни дискваліфікованих, а от у Чорноморця з останнім пунктом не так все райдужно. У матчі проти Маріуполя тиждень тому жовту картку отримав основний центрхав Євген Смірнов – вона стала для нього четвертою, тож сьогоднішню гру він змушений пропустити.

"Родзинки" матчу:
– Два попередні матчі Чорноморця на полі Олександрії завершувалися без голів – 0:0.
– Програшна серія Чорноморця в чемпіонаті триває чотири матчі поспіль.

Орієнтовні склади на матч Олександрія – Чорноморець

Олександрія: Паньків – Пашаєв, Шендрик, Бондаренко, Цуріков – Запорожан, Банада – Шастал, Ковалець, Полярус – Пономар

Чорноморець: Литовченко – Остапенко, Рижук, Романюк, Трубочкін – Савченко, Мусолітін – Леонов, Бабенко, Чорній – Діденко

Прогноз Футбол 24 – 2:1