УКР РУС

Мандзюк продемонстрував, чому припинив грати у футбол в 28 років – жахливі кадри травмованого коліна

23 квітня 2020 Читать на русском

Колишній захисник Динамо та збірної України Віталій Мандзюк показав фото свого травмованого коліна, яке не дозволило йому продовжити професіональну кар'єру футболіста.

Нагадаємо, Мандзюк дебютував на професіональному рівні у складі Динамо, після чого виступав за київський Арсенал та Дніпро. У його активі – 24 матчі за національну збірну України (1 гол). Вимушений був завершити кар'єру через важку травму коліна.

Мандзюк розкрив особливості тренувань для Попова, Бурди і Шапаренка

Тепер же колишній оборонець продемонстрував жахливі кадри тієї травми. "У той момент, коли здавалося, що ти перебуваєш на коні та на піку кар'єри – все це перекреслила травма коліна. На лівому коліні стерся хрящ, я робив численні операції, які нічого не дали. Я 3 роки відновлювався у провідних спеціалістів світу, але не зумів повернутися на поле. Фізична біль була нічим порівняно з тим, наскільки це було важко психологічно. Було боляче ходити, не кажучи вже про спорт.

Лікарі сказали – ти повинен припинити себе мучити, перестати жити мрією, що повернешся у спорт. Я щодня вставав і йшов тренуватися. Так, я не повернувся у великий спорт, але вийшов переможцем з цієї ситуації, адже болти в коліні не змогли мене зламати. Сьогодні я роблю такі речі, які здорова людина не може повторити. Немає нічого неможливого", – написав Мандзюк в Instagram, прикріпивши кілька жахливих кадрів травмованого коліна.

Зараз 34-річний екс-захисник виступає за національну збірну серед ветеранів, а також допомагає підтримувати форму чинним футболістам – з ним займалися, зокрема, Микола Шапаренко, Денис Попов, Микита Бурда та інші.

Український Серхіо Рамос: стиль, прес, татуювання і вогнепальна зброя – брутальність зашкалює