УКР РУС

"Манчестер Юнайтед" у додатковий час дотиснув "Андерлехт" і вийшов у півфінал Ліги Європи

21 квітня 2017 Читать на русском

У чвертьфінальному матчі-відповіді Ліги Європи "червоні дияволи" переграли гостей з Брюсселя (2:1).

Манкуніанці вийшли вперед на 10 хвилині. Погба шикарною передачею з глибини на Решфорда створив небезпечний момент. Маркус з другої спроби знайшов адресата в особі Мхітаряна, а Генріх влучно пробив по воротах. Господарі мали дві можливості відразу подвоїти перевагу, але голкіпер "Андерлехта" Рубен був на висоті. Він витягнув м'яч з-під поперечини після удару головою від Погба, а через хвилину врятував команду, парирувавши зусилля Лінгарда.

На іншому кінці поля свої вміння демонстрував Ромеро. Гості не змирилися з програшною ситуацією і відповіли шансами Ашампонга та Дендокера. У цих епізодах аргентинський страж воріт МЮ переводив гру на кутовий, але черговий наступ "пурпурово-білих" все ж змусив Серхіо капітулювати. Тілеманс потужним ударом сколихнув поперечину, після чого м'яч відскочив у район 11-метрової позначки, звідки Анні прошив оборону манкуніанців.

Другий тайм розпочався з моменту імені Шоу. Лівий захисник прибіг у штрафний майданчик суперника та викотив передачу на порожні ворота – Лінгард дивом не переправив м'яч у сітку. МЮ продовжував атакувати, але й бельгійці не відсиджувалися в захисті. Найкращі шанси забити вирішальний гол мали Решфорд та Ібрагімовіч. Молодий форвард не реалізував вихід сам на сам з Рубеном, а Златан з вигідної позиції двічі пробачив опонентів: один удар заблокували, а інший – розминувся з дальньою стійкою.

Наприкінці основного часу партнери створили ще один момент для Решфорда – молодий форвард не забив з гострого кута. Гра перейшла в овертайми. У першій 15-хвилинці Маркус більше підігрував колегам, а в другій чергова комбінація за участю Феллаїні допомогла йому стати героєм протистояння. Маруан енний раз виконав скидку на 19-річного футболіста і тому нарешті посміхнулася фортуна.

МЮ до фінального свистка витримав натиск бельгійців і вийшов у півфінал Ліги Європи. Команди видали прекрасний матч.

Ліга Європи. 1/4 фіналу, матч-відповідь

"Манчестер Юнайтед" – "Андерлехт" – 2:1 (перший матч 1:1)

Голи: Мхітарян, 10, Решфорд, 107 – Анні, 32