УКР РУС

"Манчестер Юнайтед" – "Андерлехт" та ще 3 матчі 1/4 фіналу Ліги Європи. Анонс

20 квітня 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" анонсує матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги Європи, в яких "Шальке" постарається відродитися на гру проти "Аякса", "Генк" спробує завдати поразки "Сельті", "Бешикташ" і "Ліон" знову зійдуться в запеклій битві, а МЮ підтверджуватиме свою перевагу над "Андерлехтом".

."Бешикташ" – "Ліон" (перший матч – 1:2)

20 квітня, 22:05. Стамбул, "Водафон Арена"

У Ліоні матчу передували безчинства фанатів. Внаслідок конфлікту на трибунах тисячі вболівальників вибігли на поле, а стартовий свисток довелося відкласти до врегулювання ситуації. Сама ж гра була насиченою на моменти. До перерви обидві команди активно йшли вперед, а після відпочинку атакував лише "Ліон". Турки в дебюті зустрічі хитро розіграли штрафний і повели в рахунку. Утримувати перемогу вдавалося до 83 хвилини. Оборона "Бешикташа" врешті-решт дала збій, чим на стандарті скористався Толіссо. Результативна гостьова нічия також сприймалася б позитивно, однак корективи вніс голкіпер "орлів" Фабрі, який на рівному місці подарував французам другий гол.

Такий гостросюжетний поєдинок передбачав велику кількість попереджень, через які кожна з команд втратила по одному бійцю на матч-відповідь – Марсело і Рафаель перевищили ліміт "гірчичників". Бразильський правий захисник з резервним складом "ткачів" у неділю ледь не постраждав на Корсиці, де фани "Бастії" посягали на всіх і вся. У підсумку гру зупинили, а делегація "Ліона" не без проблем повернулася додому. "Бешикташ" цього вікенду взагалі не виходив на поле – турецька Суперліга взяла паузу. Стан команд і результат першої частини протистояння роблять цю пару сьогодні найбільш непередбачуваною.

УЄФА дискваліфікував "Ліон" і "Бешикташ" на рік умовно

"Шальке" – "Аякс" (0:2)

20 квітня, 22:05. Гельзенкірхен, "Фелтінс-Арена"

"Аякс" повністю знищив "Шальке" на власному стадіоні. Грала лише одна команда, інша – навіть не заважала. Нідерландці провели два голи, хоча цілком реально було забити і три, і чотири, і п’ять. Героєм зустрічі став автор дубля Классен, а лице "кобальтовим" зберіг воротар Ферманн. Гельзенкірхенці не просто розчарували – це була ганьба. Дно пробивається і в Бундеслізі. Візит до безпросвітного аутсайдера чемпіонату "Дармштадта" завершився поразкою.

Загалом у шести останніх матчах "кнаппен" здобули лише одну перемогу. Жодних зрушень в кращу сторону не трапилося, більше того, дискваліфікацію заробив основний правий фулбек Керер. Реванш в "Аякса" за таких умов виглядатиме дивом. А якщо взяти до уваги поточну форму "богів", тоді перспективи "Шальке" ніяк не вийде розгледіти крізь густий туман. У квітні амстердамці оформили п’ять вікторій із загальним рахунком 18:4.

"Генк" – "Сельта" (2:3)

20 квітня, 22:05. Генк, "Крістал Арена"

Для "Генка" галісійська гра розпочалася чудово, однак господарі дуже швидко все змінили на свою користь. Відповіддю на гол Боетіюса стала атака "Сельти" з Сісто у головній ролі. Через три хвилини пресинг від іспанців на чужій половині поля призвів до взяття воріт у виконанні Аспаса. Після цього бельгійці не знітилися та продовжили грати на рівних, щоправда, наприкінці тайму витягали з сітки третій м’яч. "Кельти" мали можливість добити суперника, натомість по перерві дозволили відзначитися Буффелю.

Представник Ла Ліги все одно залишається фаворитом протистояння , а результати трьох попередніх виїзних матчів ЛЄ (три однакові перемоги – 0:2) вселяють в підопічних Едуардо Беріссо психологічну впевненість. Недільний виїзд у Гранаду також був успішним для аргентинського наставника – неосновний склад "селестес" розгромив "насридів". На відмінну від опонентів, тренери "Генка" використали кількох визначальних виконавців у поєдинку внутрішньої першості проти "Кортрейка", серед яких був і Руслан Маліновський. "Шахтарі" впевнено набрали три очки, а українець записав собі в актив гол і асист.

"Манчестер Юнайтед" – "Андерлехт" (1:1)

20 квітня, 22:05. Манчестер, "Олд Траффорд"

Футболісти МЮ самі собі створили проблеми. Вони повністю контролювали хід першої гри. Один зі створених моментів трансформувався в гол Мхітаряна, який команда старанно оберігала. По перерві манкуніанці поступово сповільнювали темп, заколисуючи суперника. Жозе Моурінью хотів у такому енергозберігаючому режимі довести справу до логічного завершення і повернутися на "Олд Траффорд" без потреби грати строго на результат. Не склалося: рейд Обрадовіча правим флангом і удар головою від Дендокера встановили підсумкову нічию, яка зберігає шанси "Андерлехта", але не зберігає нерви "дияволам".

У суперматчі з "Челсі" менеджеру МЮ вдалося вбити двох зайців – Ібрагімовіч і Мхітарян відпочили, а Лінгард і Решфорд проявили себе з найкращої сторони. На "Констант Ванден Сток" всі 4 атакувально націлені гравці вийшли в старті, сьогодні подібного очікувати не варто. Центр поля буде більш насиченим руйнівниками. Одним із найгостріших проти "Челсі" виглядав Янг – Ешлі чудово повернувся після травми та готовий на фланзі протистояти "пурпурово-білим". "Андерлехт" у гарному настрої відправився в Манчестер, посприяли цьому мінімальна перемога над "Остенде" і порожній лазарет.

Клопп: "Манчестер Юнайтед" – фаворит на перемогу в Лізі Європи