УКР РУС

Манчестер Сіті vs ПСЖ: чиє чемпіонство більш переконливе?

16 квітня 2018 Читать на русском

Манчестер Сіті та Парі Сен-Жермен синхронно оформили чемпіонство АПЛ та Ліги 1 відповідно за п'ять турів до завершення національних першостей. Чий титул більш переконливий, аналізує "Футбол 24".

Ключ до успіху: 28-3-2

Підопічні Гвардіоли та Емері набрали одинакову кількість очок після 33-х зіграних турів – по 87. Однак найцікавіше те, що обидві команди продемонстрували ідентичні показники за кількістю перемог, нічиїх та поразок: 28-3-2.

Зінченко – другий українець після Лужного, який став чемпіоном АПЛ

ПСЖ оформив чемпіонство, розтрощивши прямого конкурента, Монако, з рахунком 7:1, а ось Ман Сіті поступився своїм найближчим переслідувачам, МЮ, в очній дуелі (2:3) та достроково здобув титул лише завдяки поразці "червоних дияволів" від Вест Бромвіча.

Парі Сен-Жермен випередив Монако на 17 очок, а Манчестер Сіті "привіз" своїм сусідам по місту 16 пунктів.

ПСЖ знищив Монако і став чемпіоном Франції

Протистояння атак

Команда Гвардіоли за 33 тури наколотила у ворота своїх суперників 93 голи, що в середньому становить 2,81 м'яча за матч. Підопічні Емері перевершують "містян" за цим показником, адже першими у топ-5 лігах перетнули позначку у 100 голів в чемпіонаті. Наразі парижани забили вже 103 м'ячі (3,12 голи за матч).

Найкращий снайпер Парі Сен-Жермен Едінсон Кавані також випереджає свого візаві з Манчестер Сіті Серхіо Агуеро. Уругваєць 25 разів вражав ворота суперників, у той час як аргентинець відзначився 21 голом.

Надійність оборони

Як ПСЖ, так і Ман Сіті досі пропустили найменше голів серед усіх команд Ліги 1 та АПЛ відповідно. Чемпіони Англії лише 25 разів виймали м'яч із сітки власних воріт. У 15 зустрічах "містяни" зберігали свої ворота на замку, однак за цим показником їх випереджає МЮ з неймовірним Де Хеа (16).

Париж пропустив на 2 м'ячі менше від Манчестер Сіті та зумів вберегти свої ворота від бодай одного пропущеного гола аж 16 разів, і це найкращий показник серед усіх команд чемпіонату Франції.

ПСЖ також володіє кращою різницею забитих та пропущених м'ячів, ніж Ман Сіті: "+80" проти "+68".

Домінація над конкурентами

Звісно, що Манчестер Сіті в АПЛ протистояв набагато складнішим суперникам, ніж ПСЖ у Франції, однак навіть попри це підопічні Гвардіоли зуміли виграти 8 з 10 поєдиників проти команд "великої шістки" (МЮ, Арсенал, Челсі, Тоттенхем, Ліверпуль). "Містяни" спіткнулись лише у неймовірному трилері на Енфілді, коли програли Ліверпулю з рахунком 3:4, та, дозволили МЮ створити камбек на рідному Етіхад (2:3).

ПСЖ зі своїм суперскладом був фактично єдиним реальним претендентом на чемпіонство та виграв 7 з 9 поєдинків проти таких команд, як Ліон, Монако, Марсель, Ніцца та Ренн. Парижани розписали виїзну нічию з Марселем (2:2) та програли в гостях Ліону (1:2).