УКР РУС

Манчестер Сіті підшукав сенсаційну альтернативу Зінченку – він вибивав з Ліги чемпіонів Реал і ганьбився з Мессі

1 квітня 2020 Читать на русском

"Містяни" накинули оком на Ніко Тальяфіко, який засвітився в складі Аякса та збірної Аргентини.

Пеп Гвардіола не задоволений комплектацією лівого флангу оборони Манчестер Сіті. У розпорядженні тренерського штабу є Олександр Зінченко, Бенжамен Менді, універсал Жоау Канселу та відданий в оренду Лейпцигу Анхеліньо.

Зінченко після осінньої травми досі не набрав оптимальних кондицій і програв боротьбу за основний склад Менді. Француз, своєю чергою, припустився низки грубих помилок і загалом розчарував Гвардіолу ставленням до тренувань і травматичністю. Тому Манчестер Сіті активно прочісує ринок в пошуках нового стабільного лівого фулбека.

Зінченко отримав неприємні новини – Манчестер Сіті веде відразу двох топ-гравців на позицію українця

На радар "містян" потрапив крайній захисник Аякса Ніколас Тальяфіко, інформує фахівець з аргентинського футболу Лукас Скальйола. Головним претендентом на Ніко виступав Челсі, однак Манчестер Сіті налаштований поборотися за нього.

Тальяфіко став гравцем Аякса у 2018-му, однак вже встиг зарекомендувати себе одним з найкращих лівих захисників Європи. Минулого сезону Ніко разом з амстердамцями розривав Лігу чемпіонів: з ганьбою вибив Реал, пройшов Ювентус і зупинився за крок від фіналу після драматичної поразки Тоттенхему.

У збірній Аргентини 27-річний фулбек також основний, але до успіхів поруч з Мессі далеко – ще свіжі в пам'яті слабкі виступи на чемпіонаті світу-2018 та Копа Амеріка-2019.

Оборонні показники Тальяфіко в цьому сезоні кращі, ніж в Зінченка (беремо до уваги статистику у внутрішніх чемпіонатах – Ередивізі та АПЛ – в розрахунку на 90 хвилин).

Тальяфіко vs Зінченко

Відбори: 2,5 проти 2,3
Перехоплення: 2,7 проти 1
Виноси: 2,1 проти 1

У роботі з м'ячем перевагу, звичайно, має українець (статистика WhoScored в середньому за матч). Манчестер Сіті та Аякс сповідують схожий стиль, однак потрібно робити поправку на дещо різні ролі Тальяфіко та Зінченка у своїх командах.

Тальяфіко vs Зінченко

Кількість передач: 52 проти 68
Точність передач: 86% проти 92%
Кроси: 0,6 проти 0,8
Передачі під удар: 1 проти 1,2

Нещодавно Манчестер Сіті хотів розв'язати проблему запрошенням статусного Девіда Алаби з Баварії, однак австрієць заблокував обмін на Лероя Сане. Тому чинний чемпіон Англії продовжує пошуки альтернативи Зінченку.

Зінченко – лідер і креативний центр збірної України, завдяки його прогресу нас вважають темною конячкою Євро