УКР РУС

Манчестер Сіті переміг Ньюкасл завдяки хет-трику Агуеро, Зінченко відіграв увесь матч

20 січня 2018 Читать на русском

Манчестер Сіті у матчі 24 туру англійської Прем'єр-ліги переміг вдома Ньюкасл з рахунком 3:1.

Манчестер Сіті відкрив рахунок на 34-й хвилині, коли Агуеро головою замкнув навісну передачу Де Брюйне з лівого флангу. Після перерви Серхіо оформив хет-трик, забивши один гол ударом з пенальті. Ньюкасл лише трішки зумів налякати "містян" м'ячем Мерфі, однак на більше підопічні Рафи Бенітеса не спромоглися.

Завдяки цій перемозі Манчестер Сіті закріпив своє лідерство в АПЛ, набравши 65 очок. Команда Гвардіоли випереджає другий у таблиці МЮ на 12 пунктів. Ньюкасл залишився на 15-й сходинці, маючи у своєму активі, 23 бали.

Гвардіола має серйозні проблеми з обороною

Ман Сіті традиційно для себе багато комбінував біля штрафного майданчика Ньюкасла. Сілва, Сане, Де Брюйне та Стерлінг своїми регулярними переміщеннями намагались заплутати оборону гостей, однак забиті м'ячі давались підопічним Гвардіоли надзвичайно складно. Агуеро відкрив рахунок після якогось невидимого дотику до м'яча, коли Де Брюйне за ідеальною траекторією виконував передачу на лінію воротарського. Безліч повторів з різних ракурсів так і не дозволяють переконатись на усі сто відсотків, чи саме Кун у тому епізоді став автором гола. За мінімальної переваги господарів команди й пішли на перерву.

Подвоїли свою перевагу підопічні Гвардіоли завдяки індивідуальним діям Стерлінга. Рахім на швидкості увірвався у штрафний майданчик Ньюкасла та впав у боротьбі з захисником. Пенальті впевнено реалізував Агуеро. Після цього Ман Сіті дещо розслабився та дозволив "сорокам" провести декілька небезпечних контрвипадів, один з яких завершився голом Мерфі. У цьому епізоді команда Гвардіоли продемонструвала усі свої проблеми в обороні. Захисна лінія "містян" розташувалась дуже високо і просто не встигла зупинити прорив Мерфі, який вискочив на побачення з Едерсоном. Сіті пропускає 5-й гол у 7-ми матчах, і Гвардіолі знову є над чим помізкувати, особливо перед плей-офф ЛЧ. На щастя для "містян", Агуеро під завісу матчу замкнув передачу Сане, який накрутив 4-х захисників, та зняв питання про переможця.

Два обличчя Зінченка

Український хавбек, який за відсутності травмованих Менді та Делфа виконує у Манчестер Сіті роль лівого захисника, розпочав матч дуже впевнено, так, ніби далеко не вперше грає в основному складі “містян” в АПЛ. Зі стартових хвилин Зінченко демонстрував усі якості, які подобаються Хосепу Гвардіолі у крайніх оборонцях: активно комбінував в атаці та надійно діяв в обороні. Українець вже в дебюті зустрічі намагався загострити біля воріт Ньюкасла, пробивши з-під двох суперників, та за перші 14 хвилин заробив два кутові для своєї команди. Відтак нічого дивного, що саме Зінченко станом на 20-ту хвилину гри був найкращим гравцем Манчестер Сіті за версією аналітичного порталу WhoScored.

На 34-й хвилині українець став учасником блискучої атаки за участі Сане та Сілви. Лерой виконав класну передачу у штрафний майданчик, а Зінченко з лицевої лінії в один дотик переадресував сферу на Сілву, удар якого парирував голкіпер.

А ось після перерви Зінченко, як і весь Ман Сіті, виглядав уже не так переконливо. Саме українець на 67-й хвилині прогавив забіг Мерфі зі своєї зони, а нападник Ньюкасла вийшов віч-на-віч з Едерсоном та забив гол.

Гравець матчу – Серхіо Агуеро

Аргентинський форвард за відсутності травмованого Жезуса демонструє розкішну результативність. Так, Серхіо промовчав на "Енфілді", однак у своїх останніх 5-ти матчах за Ман Сіті наколотив 7 голів. Агуеро ще раз довів, що його не вартує передчасно списувати з рахунків. Кун не лише оформив хет-трик, але й традиційно для себе непогано відкривався та підігрував партнерам. На рахунку Агуеро 16 м'ячів в АПЛ у сезоні 2017/18 і він, схоже, знову готовий боротися за титул найкращого снайпера.

Цікаві факти

– Агуеро забив 14 голів у 12-ти матчах проти Ньюкасла

– Манчестер Сіті не поступається Ньюкаслу 21 матч поспіль. Це найдовша безпрограшна серія "містян" проти одного суперника.

Англія. АПЛ, 24 тур

Манчестер Сіті – Ньюкасл – 3:1

Гол: Агуеро, 34, 64 (пен), 83 – Мерфі, 67